Τον Φεβρουάριο του 1942, τρεις μήνες μετά την επίθεση των Ιαπώνων στο Περλ Χάρμπορ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Φραγκλίνος Ρούσβελτ διέταξε των εγκλεισμό των Ιαπώνων που βρίσκονταν επί αμερικανικού εδάφους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Οι περισσότεροι – πάνω από 110.000 – ζούσαν στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, ενώ 80.000 από αυτούς ήταν Αμερικανοί πολίτες, γεννημένοι στις ΗΠΑ. Αυτή η μαύρη σελίδα στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελεί το φόντο στο οποίο εκτυλίσσεται η υπόθεση του «The Terror: Infamy», της δεύτερης σεζόν μιας από τις καλύτερες σειρές τρόμου όλων των εποχών.

Το πρώτο «The Terror», που προβλήθηκε πέρυσι από το AMC, είχε θέμα την εξερευνητική αποστολή του 1845 στην Αρκτική και το μυστήριο της εξαφάνισης των 129 μελών του πληρώματός της. Το δεύτερο, που θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Αυγούστου, εκτυλίσσεται σε ένα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης με Ιάπωνες, και βρίσκει την ευκαιρία να μας τρομάξει με το κλασικό στυλ των ιαπωνικών ιστοριών με φαντάσματα. 

Ένας από τους πρωταγωνιστές είναι ο Τζορτζ Τακέι που παλιού «Star Trek», ο οποίος έχει και ρόλο συμβούλου, καθώς ως παιδί είχε κλειστεί σε ένα από αυτά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. «Θεωρώ το κεφάλαιο της φυλάκισης των Ιαπώνων Αμερικανών, μόνο και μόνο επειδή έμοιαζαν με εκείνους που βομβάρδισαν το Περλ Χάρμπορ, ιδιαίτερα σημαντικό για την Αμερικανική Ιστορία, και έχω σκοπό ζωής να ενημερώνω τον κόσμο για αυτό».