Όταν ανακοινώθηκε από το Netflix η εκπομπή «Prank Encounters», με παραγωγό και παρουσιαστή τον 16χρονο Γκέιτεν Ματαράτσο της σειράς «Stranger Things», υπήρξαν αντιδράσεις έντονες και δικαιολογημένες. Πρόκειται για μια εκπομπή με κρυμμένες κάμερες και φάρσες, όπου τα «θύματα» σε κάθε επεισόδιο θα είναι δύο άνθρωποι που νομίζουν ότι ξεκινούν την πρώτη τους ημέρα σε μια νέα δουλειά. Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή «όλα βαίνουν κανονικά μέχρι που οι δρόμοι τους συναντώνται και η δουλειά μερικής απασχόλησης μετατρέπεται σε... εφιάλτη πλήρους απασχόλησης». 

Η ιδέα ότι ένας πιτσιρικάς – όσο συμπαθής κι αν είναι – που ήδη έχει συγκεντρώσει αρκετά χρήματα ώστε να μη χρειαστεί να δουλέψει ποτέ 9 με 5, κάνει φάρσες σε βάρος ανθρώπων που αναζητούν δουλειά, εξόργισε πολύ κόσμο. Και ο Γκέτιεν Ματαράτσο αναγκάστηκε να ανεβάσει στα social media το ακόλουθο βίντεο, όπου δίνει κάποιες επιπλέον εξηγήσεις.

Σύμφωνα με τον νεαρό ηθοποιό, λοιπόν, «όσοι συμμετείχαν είχαν πλήρη επίγνωση του ότι πρόκειται για δουλειά της μίας μέρας, κανένας δεν είχε λάβει υπόσχεση για δουλειά πλήρους ή μερικούς απασχόλησης, και όλοι αποζημιώθηκαν πλήρως. Οι συμμετέχοντες πέρασαν υπέροχα, αν και οι φάρσες ήταν τρομαχτικές και υπερβολικές και διαφορετικές από οτιδήποτε άλλο έχουμε δει στην τηλεόραση, αλλά τις διασκέδασαν πάρα πολύ, όλοι γελούσαν και περνούσαν πολύ καλά και έφυγαν από το πλατό χαρούμενοι και ικανοποιημένοι».

Η σειρά 8 επεισοδίων «Prank Encounters» θα προβληθεί από το Netflix αργότερα μέσα στη χρονιά, ενώ η τρίτη σεζόν του «Stranger Things» θα είναι διαθέσιμη από τις 4 Ιουλίου.