Οι φαν του «Game of Thrones», είτε χαλάστηκαν με την τελευταία σεζόν είτε όχι, θα πρέπει να αρχίσουν να κάνουν οικονομίες για τις γιορτές. Και αυτό γιατί στις 3 Δεκεμβρίου θα κυκλοφορήσει ένα Blue-ray box set με τα 73 επεισόδια της σειράς σε 33 δίσκους, και πάνω από 15 ώρες bonus περιεχομένου.

Το κουτί από μόνο του είναι ένα κομψοτέχνημα, φτιαγμένο από ξύλο, με χαραγμένες λεπτομέρειες και μια καρφίτσα «Χέρι του Βασιλιά» να το κρατάει κλειστό. Ο καλλιτέχνης Ρόμπερτ Μπολ έχει επιμεληθεί το artwork εσωτερικά και όλη η συσκευασία δείχνει πανέμορφη. Και ακριβή. Το Amazon δέχεται προπαραγγελίες στα 250 δολάρια αντί για 330 που είναι η κανονική τιμή... Θα υπάρχει πάντως και μια οικονομικότερη έκδοση, σε πιο συμβατική συσκευασία.

Εκεί που γίνεται πραγματικός χαμός είναι στα extras, τα οποία περιλαμβάνουν όλα τα παρασκηνιακά βίντεο και ντοκιμαντέρ που υπήρχαν στα box set της κάθε σεζόν, και επιπλέον:

  • Game of Thrones: The Last Watch: το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο HBO για το γύρισμα της τελευταίας σεζόν.
  • When Winter Falls: Ντοκιμαντέρ για το γύρισμα της φοβερής Μάχης του Γουίντερφελ στο 3ο επεισόδιο της 8ης σεζόν.
  • Duty is the Death of Love: Ντοκιμαντέρ για το γύρισμα του τελευταίου επεισοδίου.
  • Audio Commentaries: Συνολικά 88, τα 10 για την τελευταία σεζόν.
  • Deleted and Extended Scenes: Πέντε σκηνές που δεν είδατε στην 8η σεζόν.
  • Histories and Lore. Φιλμάκια κινουμένων σχεδίων που εξηγούν τόπους, πρόσωπα και καταστάσεις από την 8η σεζόν.

Αλλά το μεγάλο ατού είναι άλλο. Τον περασμένο Οκτώβριο ο Σον Μπιν – ο πατριάρχης των Σταρκ – είχε πει ότι πήγε στο Μπέλφαστ για να γυρίσει ένα μεγάλο reunion – αφιέρωμα. Το «Game of Thrones: Reunion Special» με οικοδεσπότη τον Κόναν Ο' Μπράιεν φέρνει κοντά τους νεκρούς και τους ζωντανούς της σειράς και θα είναι διαθέσιμο μόνο στο box set (και στις σκοτεινές γωνιές του Ίντερνετ λίγο αργότερα).

Πάρτε μια γεύση από αυτό στο βίντεο που ακολουθεί: