Ο Άλις Κούπερ γίνεται κινούμενο σχέδιο και κάνει guest εμφάνιση στο παιδικό πρόγραμμα «Mickey and Roadster Racers» στο κανάλι της Disney.

Ο «νονός του σοκ ροκ» αφήνει για λίγο στην άκρη την τρομερή περσόνα που κάθε φορά παρουσιάζει επί σκηνής και μας συστήνει την πιο φιλική, προς τα παιδιά, εκδοχή του, παίζοντας τον Άλιστερ Κουπ Ντε Βιλ, έναν παλιό φίλο του θείου του Γκούφι. Ξεχάστε λοιπόν τις γκιλοτίνες και ό,τι άλλο σοκαριστικό ανεβάζει μαζί του στη σκηνή. Ο χαρακτήρας του Κούπερ θα εμφανιστεί φορώντας ένα ψηλό καπέλο και θα έχει ένα φίδι. για κατοικίδιο. Αυτά είναι και τα μόνα χαρακτηριστικά στοιχεία που θα διατηρήσει η καρτουνίστικη εκδοχή του από τη ροκ περσόνα του.

«Είναι τόσο αστείο που έχουν βάλει ένα φίδι να βγαίνει μέσα από το καπέλο μου», λέει ο ίδιος στο Entertainment Weekly, ο οποίος δηλώνει μάλιστα και μεγάλος θαυμαστής του Γκούφη. «Επίσης δεν είναι καθόλου απειλητικός» λέει για το χαρακτήρα του «όταν παίζω στην τηλεόραση ή στο σινεμά πάντα είμαι ο κακός της υπόθεσης. Είναι ωραία που για μια φορά δεν θα παίξω τον κακό», προσθέτει.

Στο επεισόδιο που θα εμφανιστεί ο Κούπερ με τίτλο «Goof Quest» ο Γκούφι, ο θείος του και ο Ντόναλντ ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Άλιστερ για να ψάξουν έναν θρυλικό θησαυρό στη ζούγκλα του Περού.

Το επεισόδιο με τον Άλις Κούπερ θα προβληθεί στο κανάλι της Disney την Παρασκευή 5 Ιουλίου.