Από τη δεκαετία του '90 προσπαθεί το Χόλιγουντ να μεταφέρει στην οθόνη το «Sandman» του Νιλ Γκέιμαν, ένα από τα σημαντικότερα γκράφικ νόβελ όλων των εποχών. Αλλά η επική ιστορία του Μορφέα, του άρχοντα των ονείρων, και της οικογένειάς του – Μοίρα, Θάνατος, Απελπισία, Καταστροφή, Επιθυμία και Ντελίριο – ήταν αδύνατο να χωρέσει στη χρονική διάρκεια μιας ταινίας, ακόμη και μιας τριλογίας.

Πλησιάζει όμως η ώρα που θα δούμε το «Sandman» ως σειρά στη μικρή οθόνη, καθώς όπως αναφέρει το Hollywood Reporter, το Netflix συμφώνησε με τη Warner Bros. Television και τη DC Entertainment για να αγοράσει την τηλεοπτική εκδοχή του «Sandman». Το σενάριο και την επιμέλεια της σειράς ανέλαβε ο Άλαν Χάινμπεργκ («Wonder Woman», «Grey's Anatomy») με τον Γκέιμαν σε ρόλο παραγωγού. Ποσά δεν ανακοινώθηκαν, ωστόσο σημειώνεται ότι πρόκειται για την ακριβότερη σειρά στη μέχρι τώρα ιστορία της DC Entertainment.

Δύο ακόμη έργα του Νιλ Γκέιμαν έχουν μεταφερθεί τα τελευταία χρόνια στη μικρή οθόνη. Πρόκειται για τα μυθιστορήματα «American Gods» και «Good Omens», ενώ και η σειρά «Lucifer» βασίζεται σε χαρακτήρα που βγήκε από το «Sandman» του Γκέιμαν.