Κάθε άλλος ανερχόμενος ηθοποιός στη θέση του θα έλεγε αμέσως ναι αν του πρότειναν το ρόλο του «κακού» στην επόμενη ταινία Τζέιμς Μποντ. Βασικά, θα έλεγε ναι ακόμη κι αν του πρότειναν του ρόλου του παρκαδόρου που θα πάρει τα κλειδιά της Aston Martin από τον Ντάνιελ Κρεγκ.

Όμως ο Ράμι Μάλεκ, με την άνεση που του δίνει το Όσκαρ Ά ανδρικού ρόλου για το «Bohemian Rhapsody» και με την ευαισθησία που έχει λόγω της καταγωγής του, εξέφρασε μια απαίτηση από τους δημιουργούς της ταινίας πριν δεχτεί να παίξει τον κακό τρομοκράτη.

«Ζήτησα διαβεβαιώσεις ότι ο χαρακτήρας δεν θα συνδέεται με καμία τρομοκρατική πράξη που να έχει ιδεολογική ή θρησκευτική βάση», λέει ο Μάλεκ σε συνέντευξή του στη Daily Mirror. «Είπα στον Κάρι (σ.σ. Φουκουνάγκα, τον σκηνοθέτη της ταινίας) ότι αν με θέλει για τέτοιο λόγο, να μη με υπολογίζει. Αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν αυτό το όραμά του και ότι πρόκειται για έναν εντελώς άλλου τύπου τρομοκράτη».

Ο 38χρονος Μάλεκ έχει έντονη συναίσθηση της αιγυπτιακής καταγωγής του. Γεννήθηκε ως Ράμι Σαΐντ Μάλεκ στις 12 Μαΐου 1981 στο Λος Άντζελες από Αιγύπτιους γονείς και μεγάλωσε ως Κόπτης χριστιανός. Με τον κατά τέσσερα λεπτά μικρότερο αδερφό του Σάμι και τη μεγαλύτερη αδερφή του Γιασμίν μιλούσαν αραβικά στο σπίτι. «Δεν υπάρχει θέμα πρώτης ή δεύτερης γενιάς. Είμαι Αιγύπτιος. Μεγάλωσε με αιγυπτιακή μουσική και λάτρευα τον Ομάρ Σαρίφ. Αυτός είναι ο λαός μου και νιώθω υπέροχα δεμένος με την κουλτούρα και τους ανθρώπους που ζουν εκεί».