Είναι κρίμα και άδικο που στην Ελλάδα θα δούμε το «Κάποτε... στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο ένα μήνα μετά από την έξοδό του στην Αμερική – 26 Ιουλίου στις ΗΠΑ, 22 Αυγούστου σε εμάς. Γιατί στην ένατη ταινία του – και προτελευταία της καριέρας του, καθώς έχει δηλώσει ότι θα γυρίσει αυστηρά 10 ταινίες και θα σταματήσει – ο Ταραντίνο έχει ζωντανέψει το τέλος των 60's και της αθωότητας με μοναδικό τρόπο και πρωτοφανή προσοχή στη λεπτομέρεια.

Το επιβεβαιώνουν οι 14 νέες φωτογραφίες από την ταινία – κάποιες από αυτές παρασκηνιακές – που δείχνουν την εξαιρετική δουλειά του ίδιου, της production designer Μπάρμπαρα Λινγκ και του διευθυντή φωτογραφίας Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον. Τρεις σίγουρες υποψηφιότητες για Όσκαρ, με άλλα λόγια.

Ο τηλεοπτικός σταρ Ρικ Ντάλτον (Λεονάρντο ΝτιΚάπριο) που προσπαθεί μάταια να κάνει κινηματογραφική καριέρα, ο αντικαταστάτης του στις επικίνδυνες σκηνές Κλιφ Μπουθ (Μπραντ Πιτ), η ανερχόμενη σταρ και γειτόνισσα του Ντάλτον, Σάρον Τέιτ (Μάργκοτ Ρόμπι) και ο ατζέντης του, Μάρτιν Σβαρτς (Αλ Πατσίνο) πρωταγωνιστούν στα υπέροχα καρέ που ακολουθούν.