Τα live action ριμέικ παλιών animation της Disney έρχονται πιο γρήγορα και από ταινίες με υπερήρωες! Δεν πρόλαβε να φύγει από τις αίθουσες ο «Αλαντίν» και περιμένουμε σε λίγες μέρες τον «Βασιλιά των Λιονταριών», ενώ στο ενδιάμεσο ασχολούμασταν με το κάστινγκ της «Μικρής γοργόνας». Τώρα έχουμε και το πρώτο τρέιλερ του «Mulan», ριμέικ της ταινίας του 1998, με την πρώτη Κινέζα «πριγκίπισσα» της Disney.

Η «Mulan» διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Χαν, με τη Φα Μουλάν, κόρη του ηλικιωμένου πολεμιστή Φα Ζου, να υποδύεται έναν άνδρα για να πάρει τη θέση του πατέρα της κατά τη γενική επιστράτευση εναντίον της εισβολής των Ούνων.

Οι εικόνες από το πρώτο τρέιλερ του έδωσε στη δημοσιότητα η Disney δίνουν την αίσθηση μιας επικής περιπέτειας εποχής, σαν τον «Τίγρη και Δράκο» ή τον «Ήρωα». Στην ταινία που σκηνοθετεί η Νίκι Κάρο («Whale Rider») πρωταγωνιστούν γνωστά ονόματα από ταινίες πολεμικών τεχνών (Ντόνι Γιεν, Τζέισον Σκοτ Λι) και στο ρόλο της Μουλάν εμφανίζεται η 32χρονη (τα κλείνει στις 25 Αυγούστου) Γιφέι Λιου. Η νέα «Mulan» θα κάνει πρεμιέρα στις 27 Μαρτίου 2020.