Περισσότερα από δύο χρόνια δουλειάς χρειάστηκαν 30 κεντητές και κεντήστρες στο Μουσείο Όλστερ του Μπέλφαστ για να μεταφέρουν όλη την πλοκή του «Game of Thrones» σε μια τεράστια ταπισερί μήκους 90 μέτρων. Πρόσφατα τη συμπλήρωσαν με τα γεγονότα της όγδοης και τελευταίας σεζόν και πλέον το έργο τους έχει ξεπεράσει και την περίφημη ταπισερί του Μπαγιό που το ενέπνευσε.

Η ταπισερί του Μπαγιό, που βρίσκεται σ’ ένα μουσείο στην πόλη Μπαγιό στην Νορμανδία, είναι ένα κεντημένο ύφασμα  70 μέτρων που αποτυπώνει τα γεγονότα που οδήγησαν στην Μάχη του Χέιστινγκς και την κατάκτηση της Αγγλίας από τους Νορμανδούς.

Η ταπισερί του «Game of Thrones» χρησιμοποιεί το ίδιο στυλ απεικόνισης και η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι εντυπωσιακή. Για να τη δει κανείς από την αρχή μέχρι το τέλος της έβδομης σεζόν, προχωρώντας σχετικά γρήγορα – όπως στο παρακάτω βίντεο – χρειάζεται  πάνω από 20 λεπτά.

Τώρα που συμπληρώθηκαν και οι βασικές σκηνές της όγδοης σεζόν, η ταπισερί θα παραμείνει στο Μουσείο Όλστερ μέχρι τις 28 Ιουλίου και μετά θα ταξιδέψει στη Γαλλία, όπου θα εκτεθεί μαζί με την ταπισερί του Μπαγιό. Δείτε στη συνέχεια ένα σύντομο βίντεο για τη δημιουργία της.