Όπως αναμενόταν πολύ πριν από την προβολή του τον περασμένο Μάιο, το φινάλε του τηλεοπτικού «Game of Thrones» άφησε δυσαρεστημένους πολλούς φαν της σειράς και των βιβλίων του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν πάνω στα οποία βασίστηκε, αναγκάζοντάς τους να στρέψουν τις ελπίδες τους για κάτι καλύτερο στον συγγραφέα που δεν έχει παραδώσει ακόμη τα δύο τελευταία βιβλία. Αλλά εκείνος «δεν μασάει» και θα κάνει αυτό που έχει στο μυαλό του. Το οποίο, όπως εξηγεί στο Entertainment Weekly δεν θα διαφέρει και πολύ από όσα έγιναν στη σειρά.

«Είναι λάθος να αλλάξω κάτι τώρα. Από την αρχή σχεδιάζεις ένα συγκεκριμένο τέλος, και αν ξαφνικά αλλάξεις κατεύθυνση απλά επειδή κάποιος το κατάλαβε πριν την ώρα του ή επειδή δεν αρέσει στον κόσμο, τότε χαλάει ολόκληρο το οικοδόμημα. Όχι, δεν διαβάζω τα σάιτ των φαν. Θέλω να γράψω το βιβλίο που πάντα είχα σκοπό να γράψω. Και όταν βγει ας τους αρέσει ή ας μην τους αρέσει», είπε ο Μάρτιν. 

Θα είναι δηλαδή το τέλος ίδιο με εκείνο της σειράς; Και ναι και όχι. «Ναι, είπα στους Μπένιοφ και Βάις (σ.σ. οι σεναριογράφοι της σειράς) κάποια πράγματα πριν από χρόνια. Και κάποια από αυτά τα έκαναν. Αλλά ταυτόχρονα είναι και διαφορετικό. Έχω πολύ συγκεκριμένες ιδέες στο κεφάλι μου καθώς γράφω τους “Ανέμους του Χειμώνα” (σ.σ. το έκτο και προτελευταίο βιβλίο) και για το πού πάνε τα πράγματα μετά από αυτό. Είναι σαν δύο εναλλακτικές πραγματικότητες που συνυπάρχουν. Πρέπει να συγκεντρωθώ και να τελειώσω τη δική μου εκδοχή, και αυτό ακριβώς κάνω».

Και πότε θα τελειώσει; «Δεν θέλω απλά να το τελειώσω, θέλω να το κάνω όσο καλύτερο γίνεται. Η σειρά τελείωσε. Εγώ γράφω το βιβλίο. Θα τελειώσει όταν τελειώσει».