Για τους φαν του «Akira», ενός από τα σημαντικότερα ιαπωνικά manga (και anime) όλων των εποχών, η είδηση ότι ο Νεοζηλανδός σκηνοθέτης Τάικα Γουαϊτίτι βάζει στην αναμονή τη μεταφορά του στον κινηματογράφο, που είχε ήδη εγκριθεί για το 2021, είναι απογοητευτική.

Για όσους όμως καταδιασκέδασαν με το «Thor: Ragnarok», που ήταν μια από τις πιο αστείες και καλοφτιαγμένες ταινίες της Marvel τα τελευταία χρόνια, η είδηση ότι ο Γουαϊτίτι ανέλαβε να γυρίσει και την επόμενη, τέταρτη ταινία με τον Θεό του Κεραυνού, είναι κάτι παραπάνω από καλή.

Ο Γουαϊτίτι είχε ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για το «Akira» της Warner Bros και τα ραντεβού με Ιάπωνες ηθοποιούς, αλλά κάποια προβλήματα στο σενάριο θα καθυστερούσαν την έναρξη των γυρισμάτων, τα οποία θα έπεφταν πολύ κοντά σε εκείνα της Marvel για την τέταρτη ταινία του Thor. Ο Γουαϊτίτι προτίμησε να ξανασυναντήσει τον Κρις Χέμσγουορθ στο νέο «Thor» και τώρα μένει να δούμε αν η Warner Bros θα προχωρήσει με άλλο σκηνοθέτη ή θα περιμένει τον Γουαϊτίτι για όσο χρειαστεί.