Οι μινιατούρες του «Warhammer 40.000» ξεκίνησαν για πρώτη φορά τις μάχες μεταξύ τους το 1987, όταν κυκλοφόρησε το θρυλικό σήμερα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής. Σε ένα μακρινό μέλλον, όπου οι άνθρωποι δέχονται επιθέσεις από εξωγήινους, δαίμονες και κάθε λογής υπερφυσικά πλάσματα, οι παίκτες ρίχνουν τα ζάρια τους, μετακινούν τις μινιατούρες των πολεμιστών τους στο τερέν και εξαπολύουν επιθέσεις με φουτουριστικά όπλα ή μαγικές δυνάμεις.

Το «Warhammer 40.000» όλα αυτά τα χρόνια ενέπνευσε αμέτρητα μυθιστορήματα, κόμικς και video games, αλλά δεν είχε μεταφερθεί ποτέ στην οθόνη, παρά μόνο με μια ταινία animation που κυκλοφόρησε απευθείας σε DVD το 2010, το «Ultramarines: A Warhammer 40.000 Movie».

Οι εκατομμύρια παίκτες του «Warhammer» σε όλο τον κόσμο θα ενθουσιαστούν, λοιπόν, με την είδηση ότι το αγαπημένο τους παιχνίδι θα γίνει τηλεοπτική σειρά μεγάλου προϋπολογισμού, από τον δημιουργό του «Man in the High Castle», Φρανκ Σπότνιτζ. H σειρά θα λέγεται «Eisenhorn» και θα έχει για ήρωα τον Gregor Eisenhorn, πρωταγωνιστή μιας τριλογίας βιβλίων του Νταν Άμπνετ. Πρόκειται για έναν Inquisitor που ταξιδεύει σε κάθε γωνιά του γαλαξία για να καθαρίσει ακόμα και την παραμικρή υποψία αίρεσης και δαιμόνων, χωρίς να φοβάται να λερώσει τα χέρια του. Φανταστείτε κάτι ανάμεσα σε Σέρλοκ Χολμς και Τζακ Μπάουερ, αλλά στο σύμπαν του «Warhammer 40.000».

Ο Σπότνιτζ δεν έχει κλείσει ακόμη συμφωνία με κάποιο δίκτυο για την προβολή της σειράς, αλλά δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να μάθουμε ότι το Netflix, το HBO ή του Amazon τού πέταξαν εκατομμύρια στα πόδια για να εξασφαλίσουν το «Eisenhorn».