Για δεύτερη χρονιά, το «The Basement», διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καλλιθέας Καλυψώ.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα προβληθούν σ​​υνολικά 119 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες (αστυνομικές, τρόμου, θρίλερ, μυστηρίου, φαντασίας, επιστημονικής φαντασίας, κ.ά.) από 34 χώρες. Οι περισσότερες από αυτές θα προβληθούν σε πανελλαδική πρεμιέρα ενώ κάποιες άλλες για πρώτη φορά στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν ενώ το φεστιβάλ θα ανοίξει ανήμερα του Halloween, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα, με την προβολή των δέκα καλύτερων ταινιών της περσινής διοργάνωσης. Η μέρα θα κλείσει το φιλμ «M» (1931) του Φριτς Λανγκ, ευγενική παραχώρηση του Ινστιτούτου Γκαίτε.

Την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου το φεστιβάλ θα συνεχιστεί με αφιέρωμα στον σύγχρονο Γερμανικό κινηματογράφο, ενώ την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου η βραδιά είναι αφιερωμένη σε αστυνομικές ταινίες από όλο τον κόσμο. Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί η απονομή των βραβείων και θα ακολουθήσει ακολουθεί μια έκπληξη για τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την προβολή της ταινίας «Το Μωρό της Ρόζμαρι» του Ρόμαν Πολάνσκι.

Εδώ μπορείτε να δείτε τις ημέρες και τις ώρες των προβολών.

Το Anatomy: Crime and Horror Film Festival πραγματοποιείται με τη στήριξη και υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας.