Η Α24 έδωσε στην κυκλοφορία το νέο τρέιλερ της νέας ταινίας του Ρόμπερτ Έγκερς με τίτλο «The Lighthouse».

Τέσσερα χρόνια μετά το «The Witch» ο Έγκερς επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με ένα ασπρόμαυρο θρίλερ στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Πάτινσον και Γουίλεμ Νταφόε. Το σενάριο του φιλμ υπογράφει ο Έγκερς με τον αδερφό του Μαξ.

Θυμίζουμε ότι το νεο-γοτθικό θρίλερ του Έγκερς είχε λάβει διθυραμβικές κριτικές στις Κάννες οι οποίες έκαναν λόγο για μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Η ιστορία εστιάζει σε δυο φαροφύλακες και τοποθετείται χρονικά στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα στο Maine της Νέας Αγγλίας. Οι δυο τους βρίσκονται απομονωμένοι για τέσσερις εβδομάδες σε ένα νησί έχοντας ως αποστολή να συντηρήσουν το φάρο του.

Ωστόσο οι δύο άνδρες έρχονται αντιμέτωποι με κλιμακούμενα ακραίες καταστάσεις, τόσο από το εχθρικό περιβάλλον όσο και από τον εσωτερικό τους κόσμο. 

Σημειώνεται ότι η ταινία είναι γυρισμένη με τεχνοτροπία που παραπέμπει σε εκείνες των αρχών του 20ου αιώνα, αξιοποιώντας την τεχνολογία ώστε να ενισχύσει τα κλειστοφοβικά και υπνωτιστικά στοιχεία τρόμου που κυριαρχούν όσο εξελίσσεται η ιστορία. 

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στους αμερικανικούς κινηματογράφους στις 18 Οκτωβρίου.