Η κόρη του Μπρους Λι, Σάνον, δηλώνει απογοητευμένη για τον τρόπο που παρουσίασε ο Ταραντίνο τον πατέρα της στη νέα του ταινία «Once Upon a Time in Hollywood».

«Τον παρουσιάζει σαν έναν αλαζονικό κόπανο», δήλωσε η Σάνον Λι στο The Wrap και πρόσθεσε «ένιωσα άβολα όταν παρακολουθούσα την ταινία στο σινεμά και άκουγα τον κόσμο να γελάει με τον πατέρα μου». Η Σάνον αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη σκηνή της ταινίας με τον στάντμαν Κλιφ Μπουθ -τον οποίον ενσαρκώνει ο Μπραντ Πιτ- να γελάει ακούγοντας τον Μπρους Λι να λέει ότι τα χέρια του είναι «θανατηφόρα όπλα». Τότε ο Λι τον προκαλεί σε αναμέτρηση ενώ βρίσκονται στο πλατό της επιτυχημένης την εποχή εκείνη τηλεοπτικής σειράς του ABC «The Green Hornet».

Η Σάνον οργισμένη δηλώνει ότι ο πατέρας της δεν ήταν καθόλου αλαζονικός στη δουλειά του και ότι ως Αμερικανικός ηθοποιός με κινέζικη καταγωγή χρειάστηκε να προσπαθήσει πιο σκληρά από οποιονδήποτε για να κάνει μια επιτυχημένη καριέρα στο Χόλιγουντ.

Μεταξύ άλλων η κόρη του θρύλου των πολεμικών τεχνών ανέφερε ότι καταλαβαίνει τον συλλογισμό της ταινίας όπως και ότι καταγράφει μία εποχή με πολύ περισσότερο ρατσισμό και αποκλεισμό. Πρόσθεσε ότι επίσης αντιλαμβάνεται ότι στόχος ήταν να δείξουν πώς ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Μπραντ Πιτ μπορούσε να νικήσει τον Μπρους Λι. Όμως δεν θα έπρεπε να τον μεταχειριστούν όπως έκανε το  «λευκό» Χόλιγουντ όσο ο πατέρας της ήταν στη ζωή. 

Ωστόσο, η Σάνον μίλησε με επαινετικά για τον Μάικ Μο που υποδύεται τον Μπρους Λι στην ταινία του Ταραντίνο και επικρίνει το σκηνοθέτη που παρουσίασε τον πατέρα της σαν «καρικατούρα».

Θυμίζουμε ότι ο Μπρους Λι πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 33 ετών στις 20 Ιουλίου 1973 κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της ταινίας «Θανάσιμο παιχνίδι» («The Game of Death»).