Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Μάικ Μάιερς, ο γνωστός σε όλους μας «Austin Powers» είχε αφήσει να εννοηθεί ότι υπάρχουν σχέδια για μια επόμενη νέα ταινία του επιτυχημένου franchise: «θα δείτε σύντομα ξανά τον Dr. Evil», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Independent, ο Ρόουτς δήλωσε ότι δεν είναι και τόσο σίγουρος ότι ο Austin Powers θα επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη.

Όπως εξήγησε κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο μετά το θάνατο του ηθοποιού Βερν Τρόιερ πέρσι, ο οποίος έπαιζε το Mini-Me.

«Εδώ και καιρό προσπαθούμε να σκεφτούμε τον τρόπο να κάνουμε ένα νέο φιλμ. Εξαρτάται από τον Μάικ. Εγώ όπως και εκείνος πιστεύουμε ότι όλη η υπόθεση είναι ο Dr. Evil», δήλωσε ο σκηνοθέτης προσθέτοντας «Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω πώς να το κάνουμε χωρίς τον Βερν. Από πάντα θέλαμε να πάμε την ιστορία του Mini-Me λίγο παραπέρα. Αν βρει κάποια λύση ο Μάικ, τότε σίγουρα θα κάνουμε ένα φιλμ που θα είναι αφιερωμένο σε εκείνον (το Mini-Me). Θα είμαι εκεί αν θελήσει να το κάνει». 

Η πρώτη ταινία «Austin Powers: Ο κατάσκοπος που γύρισε από... τρίο» (μια παρωδία των ταινιών «James Bond») κυκλοφόρησε το 1997. Το 1999 ακολούθησε η δεύτερη ταινία «Austin Powers: Ο κατάσκοπος που με κουτούπωσε» και το 2002 η τρίτη ταινία της σειράς με τίτλο «Austin Powers: Το χρυσό εργαλείο».