Μπορεί πλέον όταν γράφεις «bad writers» στο Google να βγαίνουν οι φωτογραφίες των δημιουργών του τηλεοπτικού «Game of Thrones», Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις, αλλά το Netflix (και όχι μόνο) φαίνεται πως δεν συμφωνεί. Και τους πρόσφερε 200 εκατ. δολάρια για μια πολυετή συμφωνία συνεργασίας που θα περιλαμβάνει σειρές και ταινίες.

Οι Μπένιοφ και Βάις εγκαταλείπουν το HBO και θα εργάζονται αποκλειστικά για το Netflix, με εξαίρεση τις τρεις ταινίες «Star Wars» που έχουν αναλάβει για λογαριασμό της Disney. Στο πρίκουελ του «Game of Thrones» που γυρίζεται αυτή την εποχή τα ονόματά τους θα παραμείνουν στα credits με την ιδιότητα του executive producer, αλλά δεν θα έχουν καμία περαιτέρω ανάμιξη στην παραγωγή.

«Είχαμε μια υπέροχη συνεργασία με το HBO για πάνω από μια δεκαετία και είμαστε ευγνώμονες σε όλους εκεί που πάντα μας έκαναν να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας», δήλωσαν οι Μπένιοφ και Βάις. «Τους τελευταίους μήνες περάσαμε πολλές ώρες μιλώντας στη Σίντι Χόλαντ και τον Πίτερ Φριντλαντερ, καθώς και τον Τεντ Σαράντος και τον Σκοτ Στούμπερ (σ.σ. υψηλόβαθμα στελέχη του Netflix). «Θυμόμαστε τα ίδια πλάνα από ταινίες των '80s, αγαπάμε τα ίδια βιβλία, είμαστε ενθουσιασμένοι με τις ίδιες δυνατότητες αφήγησης νέων ιστοριών. Το Netflix έχει χτίσει κάτι εκπληκτικό και χωρίς προηγούμενο, και είναι τιμή μας που μας κάλεσαν να μπούμε στην ομάδα τους».