Το να παρακολουθείς τα κινηματογραφικά ρεκόρ εισπράξεων τα τελευταία χρόνια ισοδυναμεί με το να παρακολουθείς την Disney να σπάει ένα ένα τα δικά της ρεκόρ... Είναι σαν να παίζει μόνη της πλέον στο Χόλιγουντ, πότε με τους υπερήρωες της Marvel, πότε με τα Star Wars, πότε με τις ταινίες animation αλλά και τα πρόσφατα ριμέικ τους.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο καταρρίφθηκε ένα ακόμη ρεκόρ, εκείνο του πιο επιτυχημένου animation όλων των εποχών. Το κατείχε από το 2013 το «Ψυχρά και Ανάποδα» της Disney και το έχασε από τον νέο «Βασιλιά των Λιονταριών» της – σωστά μαντέψατε – Disney. Με παγκόσμιες εισπράξεις 1.334.603.826 δολάρια, το ριμέικ της ταινίας του 1994 προσπέρασε τα 1.276.480.335 δολάρια του «Ψυχρά και Ανάποδα».

Ίσως κάποιοι θεωρούν ότι η σύγκριση είναι ανόμοια, καθώς ο νέος «Βασιλιάς των Λιονταριών» είναι live action και όχι animation. Δεν έχουν δίκιο όμως, καθώς τα ζώα της ταινίας μοιάζουν ζωντανά στο μάτι, αλλά είναι 100% ψηφιακά. Πρόκειται και πάλι για κινούμενα σχέδια, δηλαδή, αλλά τόσο φωτορεαλιστικά που μοιάζουν αληθινά.

Ακόμη κι αν το δούμε έτσι, δηλαδή σαν live action ριμέικ, ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» κατέχει και πάλι την πρωτιά. Γιατί έχει προσπεράσει και την «Πεντάμορφη και το Τέρας» του 2017 (1,263 δισ. δολάρια) και βρίσκεται στην κορυφή της αντίστοιχης λίστας. Είπαμε, θα καθόμαστε απλά και θα βλέπουμε την Disney να καταρρίπτει τα ρεκόρ της...