Η σειρά ταινιών «Χάρι Πότερ» – χωρίς να μετράμε τα πρόσφατα spin-off «Φανταστικά Ζώα και πού Βρίσκονται» – περιλαμβάνει οκτώ ταινίες που αγαπήθηκαν πολύ, βλέπονται και ξαναβλέπονται, ενώ όλες μαζί σημείωσαν εισπράξεις 2,4 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο σε κάποιες σκηνές τους συμβαίνουν πράγματα που δεν εξηγούνται ούτε με... μαγεία, και οφείλονται σε απροσεξίες των συντελεστών, είτε στη φάση των γυρισμάτων είτε σε εκείνη του μοντάζ. Ας δούμε στη συνέχεια οκτώ τέτοια λάθη που εντόπισε το Digital Spy, ένα από κάθε ταινία.

1. «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος»: Εδώ Χάρι, εκεί Χάρι, που είναι ο Χάρι;

Δεν πρόλαβε να φτάσει καλά καλά στο Χόγκουαρτς, και ο Χάρι Πότερ ήδη έμαθε να τηλεμεταφέρεται. Σε μία σκηνή στη μεγάλη τραπεζαρία τον βλέπουμε στη δεξιά πλευρά του τραπεζιού, απέναντι από τον Πέρσι και την Ερμιόνη. Στο επόμενο πλάνο έχει μετακινηθεί απέναντι, δίπλα στην Ερμιόνη.

2. «Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά»: Ωχ, ο κάμεραμαν!

Η σκηνή της μονομαχίας του Χάρι με τον Ντράκο Μαλφόι ήταν τόσο εντυπωσιακή, που το Σχολείο Χόγκουαρτς ήθελε να την βιντεοσκοπήσει για τα αρχεία του. Δεν εξηγείται αλλιώς η παρουσία ενός κάμεραμαν ανάμεσα στους μαθητές...

3. «Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν»: Μάγοι ή ρομπότ;

Ο Χάρι και η Ερμιόνη δεν είναι άνθρωποι, αλλά ρομπότ. Στη σκηνή που ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο και κρύβονται στον κήπο του Χάγκριντ, μπορείτε να δείτε τις μπαταρίες που έχουν στην πλάτη τους. Εντάξει, δεν είναι μπαταρίες, είναι τα κρυμμένα μικρόφωνα των ηθοποιών. Αλλά μάλλον το συνεργείο θα πρέπει να ψάξει στο λεξικό την ερμηνεία της λέξης «κρυμμένο».

4. «Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς»: Η μαγική πετσέτα

Στη δεύτερη δοκιμασία του Κυπέλλου της Φωτιάς ο Χάρι Πότερ έσωσε όλους τους αιχμαλώτους από τον πάτο της Μεγάλης Λίμνης και η Ερμιόνη του δίνει μία πετσέτα για να τον ζεστάνει. Και μετά την παίρνει πίσω. Και μετά την ξαναδίνει. Και μετά την παίρνει πίσω. Αν δείτε τη σκηνή, η πετσέτα αλλάζει συνεχώς πλάτες.

5. «Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα»: Πού πήγαν τα πόδια της Ερμιόνης;

Ο Γκροπ, ο γίγαντας ετεροθαλής αδερφός του Χάγκριντ αρπάζει την Ερμιόνη και την υψώνει στον αέρα. Μόνο που οι «μάγοι» των ειδικών εφέ, σχεδιάζοντας το ψηφιακό αντίγραφο της ηθοποιού Έμα Γουάτσον, κάπου «έφαγαν» τα πόδια. Συμβαίνει για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, αλλά αυτό το κλάσμα ήταν αρκετό για να βάλει στη σκηνή σε αυτή τη λίστα.

6. «Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ»: Η αναποφάσιστη κουβέρτα

Όπως έγινε με την πετσέτα στο «Κύπελλο της Φωτιάς», έτσι κι εδώ μια κουβέρτα δεν μπορεί να αποφασίσει πού να σταθεί. Στη σκηνή που ο Χάρι μένει στο σπίτι των Γουίζλι, μία πορτοκαλί κουβέρτα είναι ακουμπισμένη στο μπράτσο του καναπέ, δίπλα του. Στο επόμενο πλάνο η κουβέρτα έχει μετακινηθεί πίσω από την πλάτη του.

7. «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου: Μέρος 1»: Στοιχειωμένο βιβλίο;

Όταν ο Χάρι και η Ερμιόνη αναζητούν πληροφορίες για τους Πεμπτουσιωτές σε ένα βιβλίο, ένα άλλο βιβλίο βρίσκεται πίσω τους. Ανάμεσα σε δύο πλάνα, φαίνεται πως το βιβλίο ανοίγει από μόνο του, χωρίς να υπάρχει καθόλου άνεμος. Είναι μαγεμένο; Είναι στοιχειωμένο; Θέλει να τους πει κάτι; Μήπως κάποιοι στο συνεργείο πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί;

8. «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου: Μέρος 2»: Αναποφάσιστη αγκαλιά

Στον επίλογο της ταινίας, που τοποθετείται 19 χρόνια στο μέλλον, η Ερμιόνη αγκαλιάζει την κόρη της, Ρόουζ, πριν εκείνη ανέβει στο τρένο για το Χόγκουαρτς. Η Ρόουζ έχει και τα δύο χέρια στην πλάτη της Ερμιόνης, αλλά μόλις η κάμερα αλλάξει πλευρά το ένα χέρι βρίσκεται στο μπράτσο της. Νομίζανε ότι επειδή είναι το τέλος όλων των ταινιών θα ήμασταν συγκινημένοι και δεν θα το προσέχαμε... Χα!