Ακόμη κι αν δεν σας αρέσουν οι ρομαντικές κομεντί, θα πρέπει να παραδεχτείτε ότι ο Χιου Γκραντ έχει πρωταγωνιστήσει σε μερικά από τα καλύτερα δείγματα του είδους, όπως το «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ» και το «Love Actually». Όμως ο ίδιος δεν θεωρεί ότι κάποια από αυτές είναι η καλύτερη ταινία του.

Δίνοντας συνέντευξη στο Vanity Fair, ο 58χρονος ηθοποιός είπε: «Παρουσίαζα ένα βραβείο στις Χρυσές Σφαίρες και ο εκφωνητής με προλόγισε λέγοντας “Από το επερχόμενο Πάντινγκτον 2, ο Χιου Γκραντ”. Και μετά κάποιος μου έδειξε το Twitter που ήταν γεμάτο σχόλια του τύπου “Που κατάντησε... Ο καημένος ο Χιου... Πάντινγκτον 2, σίκουελ παιδικής ταινίας...”. Κάτι που θεωρώ πολύ εκνευριστικό, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι το “Πάντινγκτον 2” μπορεί να είναι η καλύτερη ταινία στην οποία έχω παίξει».

Δεν έχει κι άδικο πάντως... Ο ρόλος του απατεώνα Φίλιξ Μπιουκάναν είναι σίγουρα ανάμεσα στους καλύτερούς του, ενώ το «Πάντινγκτον 2» (αλλά και το πρώτο) είναι εξαιρετικές ταινίες, όχι μόνο για παιδιά. Και έχουν πάρα πολλή πλάκα...