Οι υπερήρωες της Marvel δεν σπάνε ρεκόρ μόνο για την Disney (που την αγόρασε το 2009), αλλά και για άλλες εταιρείες. Ο Σπάιντερμαν, για παράδειγμα, δεν ανήκει στη Marvel και τη Disney, αλλά τη Marvel και τη Sony. Κι έτσι η τελευταία του ταινία, «Spider-Man: Μακριά απ' τον τόπο του», από τις επιδόσεις της στο παγκόσμιο box office βάζει χρήματα στα ταμεία της Sony, όχι της Disney. Και, βέβαια, σπάει ρεκόρ για λογαριασμό της εταιρείας, όπως αυτό που έσπασε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Πλέον το «Spider-Man: Μακριά απ' τον τόπο του» είναι η πιο επιτυχημένη ταινία της Sony όλων των εποχών, καθώς φτάνοντας τα 1,109 δισ. δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις ξεπέρασε το «Skyfall» του 2012, την καλύτερη (στα ταμεία, τουλάχιστον) ταινία του Τζέιμς Μποντ μέχρι σήμερα.

Η τελευταία περιπέτεια του Σπάιντερμαν (που στη χώρα μας ακόμη παίζεται σε κάποια multiplex και 1-2 σκόρπια θερινά) είναι και η μοναδική με τον συγκεκριμένο υπερήρωα που πέρασε το 1 δισ. δολάρια σε εισπράξεις. Δεύτερη πιο επιτυχημένη είναι το «Spider-Man 3» του 2007 με 890, 871 εκατ. δολάρια.