Δεν υπάρχει κάποιος που να έχει δει τα «Φιλαράκια» και να μη θυμάται τη μαϊμού Μαρσέλ που είχε ο Ρος στην πρώτη σεζόν. Ο Μαρσέλ είχε εμφανιστεί σε συνολικά οκτώ επεισόδια, αλλά το σενάριο τον ήθελε να εγκαταλείπει τον Ρος για να κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ (παίζοντας μάλιστα σε ταινία με τον Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ...).

Είκοσι χρόνια μετά, ο Μαρσέλ συνεχίζει στη σόουμπιζ και θα έχει βασικό ρόλο στη νέα σειρά του δικτύου FX «Y: The Last Man». Η τηλεοπτική μεταφορά του γνωστού κόμικ του Μπράιαν Κ. Βον αφηγείται την ιστορία του Γιόρικ Μπράουν και της μαϊμούς Άμπερσαντ, που είναι τα μοναδικά αρσενικά που μένουν ζωντανά στον πλανήτη όταν ένας ιός εξαφανίζει όλα τα θηλαστικά με το χρωμόσωμα Υ.

Ο Μαρσέλ που στην πραγματικότητα δεν είναι αρσενικός και το όνομά του είναι Κέιτι, θα υποδυθεί (σωστά μαντέψατε) τον Άμπερσαντ. Μάλιστα ο πιλότος της σειράς έχει ήδη γυριστεί, με πρωταγωνιστή τον Μπάρι Κίογκαν (τον κεντρικό ήρωα της «Δουνκέρκης» του Κρίστοφερ Νόλαν) και αναμένεται η έγκρισή του προκειμένου το «Y: The Last Man» να κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2020. Δείτε και την πρώτη φωτογραφία:

Όσον αφορά τη μαϊμού καπουτσίνο Κέιτι, το Hollywood Reporter επικοινώνησε με τον εκπαιδευτή της και έμαθε την ηλικία της· είναι μεταξύ 26 και 29 ετών, και έχει αρκετά χρόνια καριέρας ακόμη μπροστά της, καθώς η συγκεκριμένη ράτσα φτάνει συνήθως τα 40 χρόνια ζωής. Υπάρχει, ωστόσο, ένα πρόβλημα: επειδή η σειρά άλλαξε υπεύθυνους παραγωγής, δεν είναι σίγουρο αν στην πρεμιέρα της θα δούμε την Κέιτι ή αν αυτή θα έχει αντικατασταθεί από μία ψηφιακή μαϊμού (η οποία κοστίζει λίγο περισσότερο αλλά είναι πολύ πιο υπάκουη στον σκηνοθέτη...).