Σε δυο κλόουν εναποθέτει όλες τις ελπίδες της η Warner Bros. για να κάνει… ταμείο, μετά από ένα όχι και τόσο καλό -εισπρακτικά- καλοκαίρι για την εταιρεία.

Έτσι ο Πένιγουαϊζ του «It: Chapter Two» και ο Τζόκερ (Χοακίν Φίνιξ) καλούνται να δώσουν το προσεχές διάστημα την ώθηση που απαραιτήτως χρειάζεται η εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δυο τελευταία Σαββατοκύριακα η Warner Bros. κυκλοφόρησε στα αμερικανικά σινεμά τις ταινίες «The Kitchen» και «Blinded by the Light» με την πρώτη να σημειώνει έσοδα 5.5 εκατ. δολάρια και να κάνει το δεύτερο χειρότερο άνοιγμα ταινίας για το 2019, πίσω από το «Poms». 

Από την άλλη το «Godzilla: King of the Monsters», το μεγαλύτερο στοίχημα του καλοκαιριού για τη Warner Bros. δεν τα πήγε και άσχημα, παράλληλα όμως δεν φάνηκε και αντάξιο των προσδοκιών της εταιρείας.

Με μπάτζετ 170 εκατ. δολάρια το φιλμ πέτυχε έσοδα 385 εκατ. δολάρια στο παγκόσμιο box office την ίδια στιγμή που η ταινία του 2014 είχε πετύχει 529 εκατ. δολάρια παγκοσμίως.

Πρώτος λοιπόν, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ρίχνεται στη μάχη του box office ο Πένιγουαϊζ στο σίκουελ του «It» που οι εκτιμήσεις το θέλουν με το καλημέρα να ξεπερνάει τα 123 εκατομμύρια δολάρια (ΗΠΑ) της πρώτης και πιο επιτυχημένης ταινίας τρόμου όλων των εποχών, στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της. Μάλιστα, το Boxoffice.com προβλέπει ότι το φρικιαστικό σίκουελ θα συγκεντρώσει περίπου 138 εκατ. δολάρια στο αμερικανικό box office.

Τον Οκτώβριο τη σκυτάλη παίρνει ο Τζόκερ ο οποίος αναμένεται να σπάσει ακόμα ένα ρεκόρ. Το Boxoffice.com εκτιμά ότι η ταινία θα σημειώσει έσοδα της τάξης των 81 εκατ. δολαρίων κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της, ξεπερνώντας έτσι το περσινό ρεκόρ του «Venom» (80 εκατ. δολάρια) τον Οκτώβριο του 2018.