Πρόκειται για το δεύτερο spin – off του Breaking Bad, αφού πρώτο ήταν το prequel (προηγείται δηλαδή των όσων διαδραματίζονται στο BB) Better Call Saul. Το δεύτερο είναι sequel (έπεται τον όσων συνέβησαν στην αυθεντική σειρά), έχει την μορφή ταινίας, ονομάζεται El Camino: A Breaking Bad Movie και αφορά τον συμπρωταγωνιστή του Bryan Cranston, Aaron Paul, τον τηλεοπτικό Jesse Pinkman. 

Το σενάριο της ταινίας δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, όμως σύμφωνα με την ανακοίνωση της Netflix «Στον απόηχο της δραματικής του απόδρασης, ο Jesse Pinkman, πρέπει να συμφιλιωθεί με το παρελθόν του ώστε να δημιουργήσει κάποιου είδους μέλλον».

Στο trailer, βλέπουμε έναν από τους φίλους του Jesse τον Skinny Pete να ανακρίνεται σχετικά με το που βρίσκεται ο φίλος του. «Δεν ξέρω προς τα που κατευθύνεται». «Βόρεια, νότια, δυτικά, ανατολικά, στο Μεξικό, στο φεγγάρι. Δεν έχω ιδέα».

Μεταξύ άλλων, στην ταινία αναμένεται και μια σύντομη συμμετοχή από τον πρωταγωνιστή του Breaking Bad, Bryan Cranston, τον τηλεοπτικό δηλαδή Walter White.