Μετά από την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας που ξεκινάει σήμερα, η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά με τίτλο «Ενήλικοι στην Αίθουσα», θα κλείσει το φετινό 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη με τίτλο «Ανίκητοι Ηττημένοι» και αφηγείται τις δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ε.Ε. (Eurogroup) για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους στις αρχές του 2015 που αυτοχαρακτηρίζεται  ως «μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή», όπου «πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία».

Θα προβληθεί σε πανελλήνια πρεμιέρα το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου μετά την τελετή λήξης και απονομής των διεθνών βραβείων του φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας», παρουσία του σκηνοθέτη και των συντελεστών της.

Στην πρώτη από τις δύο επίσημες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, βλέπουμε τον Χρήστο Λούλη / Γιάνη Βαρουφάκη με βαθυστόχαστο ύφος και τζάκετ μηχανόβιου, και τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη / Αλέξη Τσίπρα με το συνηθισμένο άνευ γραβάτας λουκ του πρώην Πρωθυπουργού.

 

Στη δεύτερη, ο Λούλης / Βαρουφάκης ωρύεται στην αίθουσα (πιθανότατα) του Eurogroup, ενώ η λεπτομέρεια που «σκοτώνει» είναι το σακάκι με την κόκκινη ρίγα στο σηκωμένο γιακά, που είχε συζητηθεί πολύ εκείνες τις ημέρες...

Στην ταινία «Ενήλικοι στην Αίθουσα» εκτός από τους Λούλη και Μπουρδούμη παίζουν οι Ούλριχ Τουκούρ, Ντάν Σούρμανς, Δημήτρης Τάρλοου, Χρήστος Στέργιογλου,  Κορνίλιους Οµπόνια, Φραντσέσκο Ακουαρόλι, Βενσάν Νεµέτ, Ορελιέν Ρεκουάν, Θάνος Τοκάκης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Θέμης Πάνου, Ζοσιάν Πινσόν, Ζερόνζ Λενζ, Μαρία Πρωτόπαππα, Βαλέρια Γκολίνο και Γιώργος Χωραφάς. Η έξοδός της στους κινηματογράφους είναι προγραμματισμένη για τις 3 Οκτωβρίου.