Με αφορμή τα 20 χρόνια που έκλεισε φέτος το «The Matrix», ήρθαν στο φως πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τα παρασκήνια της ταινίας. Ένα από αυτά ήταν και η πρόταση που είχε γίνει στον Γουίλ Σμιθ για να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Νίο, ο οποίος κατέληξε στον Κιάνου Ριβς. Ο Σμιθ απέρριψε την πρόταση για να πρωταγωνιστήσει στο «Wild Wild West», μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της καριέρας του. Χρόνια μετά παραδέχτηκε ότι δεν είχε καταλάβει το σενάριο. «Θα τα είχα κάνει θάλασσα με το “Matrix”» δήλωσε και όλος ο κόσμος συμφωνεί μαζί του…

Χάρη όμως στα deepfake videos που αρχίζουν να βγαίνουν όλο και συχνότερα στο YouTube, μπορούμε σήμερα να δούμε πώς θα ήταν ένας Γουίλ Σμιθ στα ντουζένια του αν έπαιζε στο «The Matrix». Στο παρακάτω βίντεο ένας Σμιθ με μουστάκι ά λα «Bad Boys» και μαλλί Κιάνου Ριβς (αν το δεις δεν το ξε-βλέπεις) παίρνει το κόκκινο χάπι από τον Μορφέα και στη συνέχεια ανακαλύπτει τις δυνάμεις του μέσα στο Μάτριξ.

Να μια ωραία ιδέα για όσους ασχολούνται με τα deepfakes. Να δούμε όλους τους ηθοποιούς στους μεγάλους ρόλους που αρνήθηκαν. Τον Τζακ Νίκολσον στο «Νονό», τον Νίκολας Κέιτζ στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», τον Τζον Τραβόλτα στο «Φόρεστ Γκαμπ», τον Χιου Τζάκμαν στο «Casino Royale», τον Αλ Πατσίνο στο «Star Wars»... Μάλλον είναι θέμα χρόνου.