Το «Black Christmas» του 1974, όπου ένας μανιακός σκοτώνει τα μέλη μιας αδελφότητας φοιτητριών σε αμερικανικό κολλέγιο, θεωρείται ο «μπαμπάς» των αποκαλούμενων slasher films, καθώς κυκλοφόρησε 4 χρόνια πριν από το «Halloween» του Τζον Κάρπεντερ.

Το 2006 γυρίστηκε ένα ριμέικ που πέρασε και δεν ακούμπησε, και φέτος ήρθε η ώρα για μια πιο σοβαρή προσπάθεια από τη Blumhouse films, το στούντιο που έχει θησαυρίσει με ταινίες τρόμου χαμηλού κόστους που σπάνε ταμεία, όπως το «Τρέξε!» και το τελευταίο «Halloween».

Το νέο «Black Christmas» έχει γυναίκα σκηνοθέτη (Σοφία Τακάλ), γυναίκες σεναριογράφους (Σοφία Τακάλ και Έιπριλ Γουλφ), γυναίκες πρωταγωνίστριες (καλά, αυτό ήταν αναμενόμενο – Ίμοτζεν Πουτς, Λίλι Ντόνοχιου, Άλεϊς Σάνον, Μπρίτανι Ο' Γκρέιντι) και ένα girl power μήνυμα στην επίσημη σύνοψη της ταινίας: «Το Κολλέγιο Χόθορν αδειάζει για τις γιορτές. Μία μία, φοιτήτριες δολοφονούνται στους χώρους του κολλεγίου από έναν μανιακό. Αλλά ο δολοφόνος πρόκειται να ανακαλύψει ότι οι νέες γυναίκες αυτής της γενιάς δεν έχουν σκοπό να γίνουν αβοήθητα θύματα, καθώς ετοιμάζονται για μάχη μέχρις εσχάτων».

Ελπίζουμε να είναι η ιδέα μας ότι το τρέιλερ αποκαλύπτει όλη την ιστορία και τον δολοφόνο... Η ταινία πάντως έχει βρει πολύ βολική ημερομηνία πρεμιέρας στις ΗΠΑ, Παρασκευή και 13 Δεκεμβρίου.