Η ηθοποιός Τζίλιαν Άντερσον, η γνωστή και αγαπημένη πράκτορας Ντάνα Σκάλι από τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «The X Files» θα υποδυθεί την Μάργκαρετ Θάτσερ σε νεαρή ηλικία, στον τέταρτο κύκλο της δραματικής σειράς «The Crown» όπως ανακοίνωσε επίσημα το Netflix.

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα γίνω μέρος του καστ στο "The Crown" και που θα έχω τη δυνατότητα να υποδυθώ μια τόσο περίπλοκη και αμφιλεγόμενη γυναίκα», δήλωσε η Άντερσον για το ρόλο της. «Η Θάτσερ ήταν αναμφίβολα μια επιβλητική προσωπικότητα και θέλω να εξερευνήσω την προσωπικότητά της κάτω από την επιφάνεια. Τολμώ να πω ότι έχω ερωτευτεί την προσωπικότητα που καθόρισε μια ολόκληρη εποχή.

Η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας. Ανέλαβε τα ηνία της διακυβέρνησης το 1979 και τα διατήρησε μέχρι και το 1990. Την αποκαλούσαν «Σιδηρά Κυρία» εξαιτίας της πολιτικής της σκληρότητας. Η Θάτσερ είχε ένα ασυμβίβαστο πολιτικό και ηγετικό στυλ που αργότερα θα γινόταν γνωστός ως «θατσερισμός», και ήταν ένας από τους πιο σημαίνοντες (και πολωμένους) πολιτικούς της ιστορίας. Η «Σιδηρά Κυρία» πέθανε το 2013.

Για την ώρα ωστόσο οι φαν αναμένουν την πρεμιέρα της τρίτης σεζόν της σειράς στις 17 Νοεμβρίου. Θυμίζουμε ότι η οσκαρική Ολίβια Κόλμαν θα υποδυθεί την Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ.