Το βιβλίο «Δόκτωρ Ύπνος» (Doctor Sleep) που ο Στίβεν Κινγκ έγραψε το 2013 αποτελεί σίκουελ της δικής του «Λάμψης» που ο περισσότερος κόσμος γνώρισε μέσα από την ομώνυμη ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ με τον Τζακ Νίκολσον.

Βιβλίο και ταινία είχαν πολλές και σημαντικές διαφορές, που είχαν κάνει τότε έξαλλο τον συγγραφέα. Ωστόσο η μεταφορά του «Δόκτωρ Ύπνος» στον κινηματογράφο από τον Μάικ Φλάναγκαν (της εξαιρετικής σειράς τρόμου του Netflix «Οι Δαίμονες του Χιλ Χάουζ») καταφέρνει να αποτελεί σίκουελ τόσο της «Λάμψης» του Κινγκ όσο και εκείνης του Κιούμπρικ, βάζοντας τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ ως Ντάνι Τόρανς να επιστρέφει στο ξενοδοχείο όπου ο πατέρας του τρελάθηκε και προσπάθησε να σκοτώσει εκείνον και τη μητέρα του.

Τα χαρακτηριστικά χαλιά, το γεμάτο αίμα ασανσέρ, τα δίδυμα κοριτσάκια, η γυναίκα στη μπανιέρα, η σπασμένη από τσεκούρι πόρτα του μπάνιου, ο χιονισμένος λαβύρινθος, όλα τα greatest hits της «Λάμψης» είναι παρόντα στο τελικό τρέιλερ του «Δόκτωρ Ύπνος» που μόλις κυκλοφόρησε.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Φλάναγκαν και η ομάδα του έχτισαν ξανά το ξενοδοχείο της «Λάμψης» από την αρχή, βασισμένοι στα σχέδια του Κιούμπρικ, ενώ ο ΜακΓκρέγκορ μελέτησε εξονυχιστικά την ερμηνεία του κινηματογραφικού «πατέρα» του, Τζακ Νίκολσον.

Η υπόθεση έχει ως εξής:

Στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της Αμερικής, μια ομάδα που αποκαλείται Ο Αληθινός Δεσμός ταξιδεύει με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα αναζητώντας τροφή. Τα μέλη της δείχνουν άκακοι, συνηθισμένοι άνθρωποι, ηλικιωμένοι οι περισσότεροι. Όπως όμως ξέρει ο Νταν Τόρανς, και ανακαλύπτει η θαρραλέα μικρή Ιμπρα Στόουν, είναι σχεδόν αθάνατοι και ζουν με τον «ατμό» που παράγουν τα παιδιά που έχουν τη «λάμψη» όταν θανατώνονται αργά και βασανιστικά. 

Στοιχειωμένος από τους ενοίκους του Ξενοδοχείου Η Θέα όπου πέρασε μια φρικαλέα χρονιά όταν ήταν παιδί, ο Νταν τριγυρίζει άσκοπα επί δεκαετίες, προσπαθώντας απεγνωσμένα να απαλλαγεί από την κληρονομιά της απελπισίας, του αλκοολισμού και της βίας που του άφησε ο πατέρας του. Καταλήγει σε μια κωμόπολη του Νιου Χάμσαϊρ, σε μια κοινότητα των ΑΑ που τον στηρίζει, και σε μια δουλειά σε έναν οίκο ευγηρίας, όπου με όση δύναμη λάμψης του έχει απομείνει προσφέρει την ύστατη ανακούφιση στους ετοιμοθάνατους. Γίνεται για αυτούς ο «Δόκτωρ Ύπνος».

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους τον Νοέμβριο.