Ο Ντάνιελ Κρεγκ και η Λεά Σεϊντού έφτασαν προ ημερών στη Ματέρα της Ιταλίας για τα γυρίσματα της νέας ταινίας Τζέιμς Μποντ με τίτλο «No Time To Die», αλλά οι κασκαντέρ και οι αντικαταστάτες τους είναι ήδη εκεί εδώ και δύο εβδομάδες και έχουν κάνει την ιδιαίτερη αυτή πόλη... άνω κάτω με τα κυνηγητά στους δρόμους της.

Τo YouTube έχει γεμίσει με βίντεο όπου η κλασική Aston Martin DB5 του Τζέιμς Μποντ καταδιώκεται από άλλα αυτοκίνητα στους γραφικούς δρόμους της φετινής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Η Ματέρα, στην Μπαζιλικάτα της Νότιας Ιταλίας, είναι σύμφωνα με πληροφορίες το σκηνικό της εναρκτήριας σεκάνς του «No Time To Die», όπως ήταν το Μεξικό στο «Spectre». Θεωρείται μια από τις αρχαιότερες πόλεις της ανθρωπότητας και φημίζεται για τα σπίτια-σπηλιές που έχουν κατοικηθεί από την Παλαιολιθική περίοδο. Λαξεμένη πάνω σε βράχο, η πόλη έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές ως σκηνικό κινηματογραφικών ταινιών: κυρίως βιβλικών επών όπως «Ο Βασιλιάς Δαβίδ», «Το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο», «Τα Πάθη του Χριστού», αλλά και του πρόσφατου «Wonder Woman».

Ο Μποντ του Ντάνιελ Κρεγκ αγαπά ιδιαίτερα την Ιταλία, καθώς την έχει επισκεφθεί σε όλες της ταινίες του εκτός από το «Skyfall». Στο «Casino Royale» τον είδαμε στη Βενετία, στο «Quantum of Solace» στη Σιένα και στο «Spectre» στη Ρώμη.