Το remake μιας ακόμα αγαπημένης ταινίας του παλιού ελληνικού κινηματογράφου φέρεται πως ετοιμάζει ο σκηνοθέτης Στράτος Μαρκίδης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σάσας Σταμάτης για το Secret, ο σκηνοθέτης φέρνει ξανά στη μεγάλη οθόνη την πασίγνωστη ταινία «Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη», 51 ολόκληρα χρόνια μετά την πρεμιέρα της. Το ρεπορτάζ θέλει ο Στράτος Μαρκίδης να έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμάσια του remake, ενώ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο επικρατέστερο ακούγεται το όνομα της Κατερίνας Παπουτσάκη, την οποία φέτος θα δούμε στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς να υποδύεται τη Μαρία Κάλλας δίπλα στον Αριστοτέλη Ωνάση, Σταμάτη Φασουλή.

Ακόμα ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό ποιος ηθοποιός θα βρεθεί στο πλευρό της Κατερίνας Παπουτσάκη η οποία συνεργάζεται ξανά με τον Μαρκίδη μετά το «Λάρισα Εμπιστευτικό».

Η ταινία της Φίνος Φιλμς «Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» σε σκηνοθεσία και σενάριο Ντίνου Δημόπουλου ήταν διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου σε αρχικό σενάριο των Πολύβιου Βασιλειάδη και Νίκου Τσιφόρου. Η ταινία είχε κάνει πρεμιέρα στις 28 Οκτωβρίου 1968 με πρωταγωνιστές τους: Αλέκο Αλεξανδράκη, Μάρω Κοντού, Κατερίνα Γιουλάκη, Γιάννης Βογιατζής, κ.ά. 

Η ταινία είχε κόψει 396.882 εισιτήρια και είχε βρεθεί στην 11η θέση ανάμεσα στις 108 ταινίες εκείνης της περιόδου.