Δεν πρόλαβε καλά καλά να κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ με τίτλο «The Institute» και ήδη ανακοινώθηκε ότι θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη.

Σύμφωνα με το Variety, η εταιρεία παραγωγής Spyglass απέκτησε τα δικαιώματα του μυθιστορήματος τρόμου και επιστημονικής φαντασίας και σχεδιάζει την προσαρμογή του σε τηλεοπτική σειρά.

Οι David E. Kelley και Jack Bender θα συνεργαστούν ως εκτελεστικοί παραγωγοί και θα αναλάβουν το σενάριο και τη σκηνοθεσία της σειράς.

Στο 61ο του μυθιστόρημα ο μετρ του τρόμου παρουσιάζει την ιστορία παιδιών με υπερφυσικές ικανότητες που πέφτουν θύματα απαγωγής μυστηριώδους οργάνωσης και μεταφέρονται στο Ινστιτούτο.

Το Ινστιτούτο βρίσκεται στο δάσος του Μέιν και εκεί οδηγούνται παιδιά από ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια.

Η διευθύντρια, κ. Sigsby και το προσωπικό του Ινστιτούτου αρχίζουν να εξαφανίζουν τα αιχμάλωτα θύματα και τότε ο 12χρονος Luke Ellis αποφασίζει να αντιδράσει.

Με νωπή την κινηματογραφική επιτυχία του «IT: Chapter Two» τα μυθιστορήματα του Στίβεν Κινγκ το ένα μετά το άλλο γίνονται ταινίες, θεατρικά έργα ή τηλεοπτικές σειρές.

Το θεατρικό «Doctor Sleeps» κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο και είναι σε εξέλιξη η παραγωγή κινηματογραφικού έργου με βάση το βιβλίο «The Girl Who Loved Tom Gordon» του 1999.

Ο Bender συνεχίζει να διατηρεί τη συνεργασία με τον Κινγκ, καθώς σκηνοθετεί την τηλεοπτική σειρά «The Outsider» του HBO - βασισμένη στο πιο επιτυχημένο μυθιστόρημα του συγγραφέα.