«Τίποτας», «Ασουπή», «Αμ’ πώς;», «Τ' άκοσες πολί μου», «Σας μερσώ», είναι μερικές μόνο που από τις ατάκες του Κώστα Χατζηχρήστου που άφησαν εποχή και ακούγονται από τα χείλη χιλιάδων Ελλήνων μέχρι και σήμερα.

Ο «Θύμιος» ο πιο διάσημος «βλάχος» του ελληνικού κινηματογράφου, ο «μπακαλόγατος Ζήκος», «ο Ηλίας του 16ου», ο «κύριος πτέραρχος», ο «Θωμάς Μακρυκώστας» είναι ίσως οι πιο χαρακτηριστικοί ρόλοι του σπουδαίου μας κωμικού πως διακρίνονταν για τους αυτοσχεδιασμούς του τόσο πάνω στο θεατρικό σανίδι όσο και στο μεγάλο πανί.

Ο Χατζηχρήστος δεν είχε σπουδάσει υποκριτική, ωστόσο είχε το ταλέντο και την ικανότητα να πλάθει τους χαρακτήρες που ενσάρκωνε και με το δικό του μοναδικό τρόπο να αυτοσχεδιάζει με ατάκες που ήταν καλύτερες από το κείμενο.

Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ο αγαπημένος «Μπακαλόγατος» μια ταινία που βρίθει από ατάκες του ηθοποιού και προκαλεί το γέλιο μεχρι και σήμερα. Η ταινία  «Της Κακομοίρας» γυρίστηκε με ένα σενάριο μόλις 7 σελίδων και ο Χατζηχρήστος έπλασε το ρόλο του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Αν και σήμερα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ταινίες του Χατζηχρήστου αλλά και του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, η ταινία  έκοψε 201.008 εισιτήρια, τερματίζοντας μόλις στην 26η θέση από τις 92 ταινίες που προβλήθηκαν τη σεζόν 1963-1964. 

Εκτός από σπουδαίος ηθοποιός ο Χατζηχρήστος υπήρξε και μεγάλος γυναικοκατακτητής. Παντρεύτηκε πέντε φορές. Ωστόσο όταν έχασε ξαφνικά την τέταρτη σύζυγό του, Ελένη Πανταζή, πέρασε μια από τις δυσκολότερες περιόδους στη ζωή του, υποφέροντας από οικονομικά προβλήματα. Τότε βρήκε παρηγοριά στο ποτό και μπήκε στο περιθώριο.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Κώστας Χατζηχρήστος έπασχε από καρκίνο. Πέθανε από πνευμονική λοίμωξη στις 3 Οκτωβρίου 2001, σε ηλικία 80 ετών.