Το δικό του τηλεοπτικό σύμπαν γεμάτο... ζόμπι δημιουργεί το αμερικανικό δίκτυο AMC. Λίγο πριν από την πρεμιέρα της δέκατης σεζόν της σειράς «The Walking Dead» και αμέσως μετά το φινάλε της πέμπτης σεζόν του spinoff «Fear the Walking Dead», έδωσαν στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τη νέα, τρίτη σειρά, που θα τοποθετείται χρονικά μετά από τις δύο προηγούμενες και θα προβληθεί την άνοιξη του 2020.

Στην άτιτλη, προς το παρόν, σειρά των 10 επεισοδίων – τόσο το «The Walking Dead» όσο και το «Fear the Walking Dead» είχαν μόλις 6 επεισόδια στις πρώτες σεζόν τους – βασικές πρωταγωνίστριες θα είναι δύο νεαρές γυναίκες. Όπως έχει ανακοινώσει το AMC, στο επίκεντρο θα βρίσκεται «η πρώτη γενιά που ενηλικιώνεται στην αποκάλυψη όπως τη γνωρίζουμε. Κάποιοι θα γίνουν ήρωες. Κάποιοι θα γίνουν “κακοί”. Στο τέλος όλοι τους θα έχουν αλλάξει για πάντα».

Υπεύθυνος για τη νέα σειρά θα είναι ο Mat Negrette, σεναριογράφος και παραγωγός στις τελευταίες 5 σεζόν του «The Walking Dead». Πρωταγωνιστούν οι Aliyah Royale ως Iris, η Alexa Mansour ως Hope, η Annet Mahendru ως Huck, ο Nicolas Cantu ως Elton, ο Hal Cumpston ως Silas και ο Nico Tortorella ως Felix.

Με το δεύτερο αυτό spinoff οι δημιουργοί του «The Walking Dead» θα μπορούν να γεμίζουν ασταμάτητα τις οθόνες με ζόμπι για... σχεδόν ολόκληρη τηλεοπτική σεζόν, καθώς οι τρεις σειρές δεν θα συμπίπτουν στον προγραμματισμό.

Το AMC έχει έναν πολύ καλό λόγο να συνεχίσει να επενδύει στο «The Walking Dead». Πρόκειται για μία από τις ακριβότερες εκπομπές στη διαφημιστική αγορά, με ένα πακέτο διαφημίσεων για την τελευταία σεζόν να κοστίζει κατά μέσο όρο περίπου 415.000 ευρώ. Στην τηλεόραση μόνο οι αγώνες του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL) είναι ακριβότεροι. Οι δύο σειρές μαζί ελκύουν διαφημιζόμενους υψηλού γοήτρου, όπως η Apple, η American Express, η T-Moblie και η Microsoft, ενώ το 2018 απέφεραν 240,2 εκατ. δολάρια σε διαφημιστικά έσοδα σύμφωνα με έκθεση της Kantar Media.

Όσο για τη δέκατη σεζόν του «The Walking Dead», θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ την Κυριακή 9 Οκτωβρίου. Από την επόμενη ημέρα θα τα βλέπουμε και στην Ελλάδα, όπως πάντα από το Fox Greece (διαθέσιμο μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV και Wind Vision).