Όπως αναμενόταν, το «Joker» τα πήγε πολύ καλά στο άνοιγμά του στις αμερικανικές αίθουσες, σπάζοντας μια σειρά από ρεκόρ. Η ταινία του Τοντ Φίλιπς με τον Χοακίν Φίνιξ έκανε πρεμιέρα σε 4.374 αίθουσες των ΗΠΑ και του Καναδά (αριθμός-ρεκόρ για ταινία που βγαίνει Οκτώβρη) και ήδη στο πρώτο τριήμερο κατάφερε να υπερκαλύψει τον προϋπολογισμό της που ήταν λίγο πάνω από 60 εκατ. δολάρια.

Ας δούμε στη συνέχεια μερικά από τα ρεκόρ που έσπασε το «Joker»:

  • Τα 94,5 εκατ. στις ΗΠΑ έσπασαν το ρεκόρ Οκτωβρίου που είχε το «Venom», με 80 εκατ. δολάρια.
  • Πρόκειται για το τέταρτο μεγαλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών ταινίας που έχει χαρακτηρισμό καταλληλότητας R (Restricted, που σημαίνει ότι οι κάτω των 17 μπορούν να δουν την ταινία μόνο μαζί με γονέα ή κηδεμόνα). Άφησε πίσω το «The Matrix Reloaded» των 91,7 εκατ.
  • Ήταν ακόμη καλύτερο άνοιγμα και από εκείνο του μεγάλου σουξέ της Warner Bros φέτος, του «Αυτό: Κεφάλαιο 2» (91 εκατ.).
  • Τα 39,9 εκατ. της πρώτης ημέρας (Παρασκευή) είναι επίσης ρεκόρ Οκτωβρίου, που μέχρι τώρα κατείχε το «Halloween» του 2018 με 33 εκατ.
  • Στην πρώτη της ημέρα η ταινία έβγαλε περισσότερα απ’ όσα το «Justice League» (38,4 εκατ.), το «Wonder Woman» (38,2 εκατ.), το «Αυτό: Κεφάλαιο 2» (37 εκατ. και το «Λόγκαν» (33 εκατ.).

Αλλά και παγκοσμίως, το «Joker» τα πήγε περίφημα. Κέρδισε 140,5 εκατ. δολάρια από 22.552 αίθουσες σε 73 χώρες. Έτσι, μαζί με τα έσοδα από τη Βόρεια Αμερική έπιασε τα 234 εκατ. δολάρια.