Ο «Joker» του Τοντ Φίλιπς με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ έχει σπάσει ρεκόρ και ταμεία παγκοσμίως δημιουργώντας ουρές θεατών έξω από τα σινεμά για να δουν μια από τις πιο πολυαναμενόμενες αλλά και αμφιλεγόμενες ταινίες των τελευταίων ετών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Ελλάδα, καθώς η ταινία που έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη, μέχρι και το Σαββατοκύριακο, έχει κόψει 160.000 εισιτήρια, σημειώνοντας ένα από τα καλύτερα ανοίγματα των τελευταίων χρόνων στα ελληνικά σινεμά. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Tanweer, της εταιρείας διανομής στην Ελλάδα, ο «Joker» έχει καταφέρει το μεγαλύτερο άνοιγμα χολιγουντιανού blockbuster για το μήνα Οκτώβρη, το πρώτο μεγαλύτερο άνοιγμα ρεκόρ R-Rated ταινίας, το μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας κεντρικού comic χαρακτήρα και το πρώτο μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας Warner Bros. το έτος 2019 .

Και όλα αυτά στο πρώτο μόλις τετραήμερο της προβολής του. Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ η ταινία άγγιξε τα 94,5 εκατ. σπάζοντας το ρεκόρ Οκτωβρίου που είχε το «Venom», με 80 εκατ. δολάρια. Αυτό που μένει να αποδειχτεί είναι αν η ταινία θα συνεχίσει με την ίδια δυναμική και πόσες θέσεις θα κατοχυρώσει στην οσκαρική κούρσα.