Οι μεγάλοι αμερικανικοί κινηματογράφοι αρνούνται να προβάλουν την ταινία «The Irishman» του Μάρτιν Σκορσέζε με την αιτιολογία ότι δεν σέβεται τους νόμους της αγοράς, όσον αφορά το σύντομο χρονικό διάστημα των τριών εβδομάδων που μεσολαβεί ανάμεσα στην κυκλοφορία του στις σκοτεινές αίθουσες και στο στριμάρισμα στο Netflix.

Ωστόσο, η πολυαναμενόμενη ταινία που είναι όχι μόνο η μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία του Σκορσέζε με διάρκεια 3,5 ωρών, αλλά και η ακριβότερη παραγωγή του σκηνοθέτη, θα προβληθεί στο Belasco, το θέατρο του Broadway όπου συνηθίζει να φιλοξενεί τα live καλλιτεχνών. 

Μάλιστα το Netflix με δικά του έξοδα αναμένεται να μετατρέψει το θέατρο σε κινηματογραφική αίθουσα υψηλών προδιαγραφών με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το θέατρο θα προβάλλει κινηματογραφική ταινία στην ιστορία του.

Η ταινία θα προβάλλεται για ένα μήνα από την 1η Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου, 8 φορές την εβδομάδα από Τρίτη έως Κυριακή. Παράλληλα, αναμένεται να προστεθούν επιπλέον απογευματινές προβολές τα Σαββατοκύριακα.

Ο Σκορσέζε δηλώνει ενθουσιασμένος με την προοπτική αυτή: «Τόσες και τόσες παραδοσιακές αίθουσες έχουν κλείσει στην Νέα Υόρκη τα τελευταία χρόνια, αίθουσες όπως τα «Ziegfeld» και «Paris». Η ευκαιρία να αναστήσουμε την κινηματογραφική εμπειρία σε ένα ιστορικό θέατρο όπως το Belasco είναι κάτι που με ενθουσιάζει».

H ταινία θα κυκλοφορήσει και στις ελληνικές αίθουσες στις 21 Νοεμβρίου και θα ακολουθήσει η πρεμιέρα του στο Netflix στις 27 Νοεμβρίου.