Το παζλ της τέταρτης ταινίας «Matrix», για την οποία μάθαμε εντελώς αιφνιδιαστικά τον περασμένο Αύγουστο, αρχίζει να συμπληρώνεται. Όπως αποκαλύπτει το Variety, την περασμένη εβδομάδα και τις τελευταίες ημέρες η σκηνοθέτρια Λάνα Γουατσόφσκι συναντήθηκε με ηθοποιούς για έναν μυστικό πρωταγωνιστικό ρόλο, ο οποίος τελικά πηγαίνει στον Γιάχια Αμπντούλ-Ματίν ΙΙ.

Ο 33χρονος Αφροαμερικανός ηθοποιός έγινε γνωστός από το ρόλο του κακού Black Manta στην ταινία «Aquaman», ενώ φέτος τον είδαμε και στο πρώτο από τα νέα επεισόδια του «Black Mirror» στο Netflix. Ο ρόλος του δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά έχουν κυκλοφορήσει φήμες για την παρουσία ενός νεαρού Μορφέα στο σενάριο· ρόλος που ταιριάζει με την επιλογή του Γιάχια Αμπντούλ-Ματίν ΙΙ.

Ο Κιάνου Ριβς και η Κάρι Αν Μος θα επαναλάβουν τους ρόλους του Νίο και της Τρίνιτι στο νέο «Matrix», ενώ μέχρι να γυριστεί η ταινία θα έχουμε δει τον Γιάχια Αμπντούλ-Ματίν ΙΙ στη σειρά «Watchmen» του HBO – σίκουελ του θρυλικού κόμικ – που θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Οκτωβρίου.