Η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ αποκάλυψε ότι με τη βοήθεια ενός μέντιουμ μίλησε με το πνεύμα της πριγκίπισσας Μαργαρίτας με σκοπό να ζητήσει την έγκριση για τον ρόλο της, στον τρίτο κύκλο της επιτυχημένης σειράς του Netflix «The Crown». 

Όπως δήλωσε πρόσφατη συνέντευξή της στο λογοτεχνικό φεστιβάλ του Τσέλτενχαμ, η πριγκίπισσα απάντησε θετικά στην ηθοποιό και μάλιστα της έδωσε και οδηγίες για τον τρόπο που πρέπει να κρατάει την πίπα του τσιγάρου της. Μάλιστα, όπως ανέφερε, η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ συνηθίζει να συμβουλεύεται μέντιουμ όταν ετοιμάζεται να ενσαρκώσει κάποιο αληθινό πρόσωπο έχει πεθάνει.

«Η πριγκίπισσα στάθηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένη με την επιλογή μου για τον ρόλο. Όταν ερμηνεύεις ένα αληθινό πρόσωπο, θες την ευλογία του γιατί η ευθύνη είναι μεγάλη», εξήγησε η ηθοποιός και πρόσθεσε ότι όταν ρώτησε αν συμφωνεί να την ερμηνεύσει στη σειρά, η πριγκίπισσα απάντησε: «Είσαι καλύτερη από την άλλη ηθοποιό που σκέφτονταν». Από την απάντηση που πήρε, η Κάρτερ πείστηκε ότι μιλάει με την πριγκίπισσα: «τότε πραγματικά αισθάνθηκα την παρουσία της, γιατί αυτό ήταν ένα πολύ κλασικό σχόλιο που θα έκανε η Μάργκαρετ. Ήταν πραγματικά καλή στο να σου κάνει κοπλιμέντα και παράλληλα να σε προσβάλλει».   

Η συζήτησή τους βέβαια δεν σταμάτησε εκεί, σύμφωνα με την ηθοποιό, αφού το πνεύμα της πριγκίπισσας της είπε επίσης ότι θα πρέπει να φρεσκαριστεί και να είναι ιδιαίτερα περιποιημένη, τονίζοντας τη συνήθεια του καπνίσματος της. «Κάρφωσε το κάπνισμα. Κάπνιζα με έναν συγκεκριμένο τρόπο και να θυμάσαι, η πίπα του τσιγάρου μου χρησίμευε περισσότερο σαν όπλο έκφρασης, παρά σαν τσιγάρο». Η ηθοποιός είπε ότι κατά την έρευνα που έκανε για τις ανάγκες του ρόλου, ανακάλυψε ότι η πριγκίπισσα κάπνιζε χρησιμοποιώντας πίπα για να επιμηκύνει τη σιλουέτα της, αφού είχε ύψος μόλις 1,55 εκ.  

Εκτός από το μέντιουμ, η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ συμβουλεύτηκε επιπλέον έναν αστρολόγο και έναν γραφολόγο, ενώ συνέχισε με έναν συγγενή της πριγκίπισσας και κάποιους στενούς της φίλους. Όπως αποκάλυψε, η πριγκίπισσα κάποτε είχε συνάψει δεσμό και με τον θείο της ηθοποιού, τον Λόρδο Μπόναμ Κάρτερ, ο οποίος υπήρξε ένας από τους επίσημους Βρετανούς βασιλικούς φρουρούς.

«Παραδόξως ο θείος μου έβγαινε μαζί της. Φρουρούσε τη βασίλισσα Ελισάβετ και την πριγκίπισσα Μαργαρίτα, έχω φωτογραφίες των δύο τους και έδειχναν πραγματικά εκθαμβωτικοί σαν ζευγάρι. Μετά τον χωρισμό τους έμειναν για πάντα φίλοι», καταλήγει η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.