Η επέλαση του «Joker» στους ελληνικούς κινηματογράφους συνεχίζεται, καθώς μέσα σε 12 ημέρες προβολής πρόλαβε να κόψει 415.473 εισιτήρια. Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο αριθμός τους αυξήθηκε τη δεύτερη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο της τετραήμερο (Πέμπτη - Κυριακή) στις ελληνικές αίθουσες η ταινία του Τοντ Φίλιπς είχε κόψει 135.735 εισιτήρια, ενώ στο δεύτερο 145.735 (αύξηση 7%). Κάτι που οφείλεται στην καλή της φήμη και τις συστάσεις από όσους την είχαν ήδη δει.

Αν συνεχίσει με αυτόν το ρυθμό είναι σίγουρο ότι θα ξεπεράσει το μεγάλο φετινό μπλοκμπάστερ «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» που ολοκλήρωσε την πορεία του στις ελληνικές αίθουσες με 533.938 εισιτήρια.

Εβδομάδα «χρυσών βραβείων»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα κάνουν πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους οι ταινίες «Παράσιτα» και «Συνώνυμα», που κέρδισαν τα μεγάλα βραβεία στα φετινά φεστιβάλ των Καννών και του Βερολίνου, αντίστοιχα. Ενώ ο Τζόκερ είχε κερδίσει το βραβείο στο τρίτο μεγάλο ευρωπαϊκό φεστιβάλ, εκείνο της Βενετίας. Έτσι, θα έχουμε τη σπάνια συγκυρία την ίδια εβδομάδα να προβάλλονται στις αίθουσες ο Χρυσός Φοίνικας των Καννών, η Χρυσή Άρκτος του Βερολίνου και ο Χρυσός Λέοντας της Βενετίας!