Όσοι έμειναν με την αγωνία για την τύχη του Προφεσόρ, της Ρακέλ και των ληστών στο φινάλε της τρίτης σεζόν του «La Casa de Papel» τον περασμένο Ιούλιο, δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ ακόμη για να μάθουν τη συνέχεια.

Όσο εμείς βλέπαμε τα νέα επεισόδια στο Netflix η τέταρτη σεζόν γυριζόταν ήδη και μέχρι το τέλος Αυγούστου τα γυρίσματα είχαν ολοκληρωθεί. Η ηθοποιός Έσθερ Αθέμπο, που υποδύεται τη Στοκχόλμη (πρώην Μόνικα Γουαταμπίθε), μας είχε ενημερώσει ήδη μέσω Instagram από τις 13 Αυγούστου για την ολοκλήρωση των δικών της σκηνών.

Πριν από λίγες ημέρες, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Cadena 3 της Αργεντινής, ο ηθοποιός Ροντρίγκο ντε λα Σέρνα που υποδύεται τον Παλέρμο, όχι μόνο επιβεβαίωσε ότι η τέταρτη σεζόν του «La Casa de Papel» είναι έτοιμη, αλλά δήλωσε με σιγουριά ότι θα προβληθεί μέσα στον Ιανουάριο! Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

Στο τέλος ακούγεται να λέει «y la quinta», που σημαίνει «και η πέμπτη». Αλλά θα επιστρέψουμε σε αυτό σε λίγο...

Η τέταρτη σεζόν, λοιπόν, θα προβληθεί μέσα στον Ιανουάριο, και έτσι επιβεβαιώνεται εν μέρει η ισπανική ιστοσελίδα Vozpópuli που ήδη από τον περασμένο Ιούλιο είχε αναφέρει ως ημερομηνία πρεμιέρας την 18η Ιανουαρίου. Να περιμένουμε επομένως ένα πρώτο teaser trailer κατά τον Νοέμβριο;

Όσον αφορά την πέμπτη σεζόν, η ύπαρξή της επιβεβαιώθηκε ήδη από το Netflix στην ισπανική ιστοσελίδα FormulaTV, μαζί με την επιστροφή του ηθοποιού Άλβαρο Μόρτε στο ρόλο του Προφεσόρ. Δεν επιβεβαιώνεται η επιστροφή και της Ρακέλ (Αϊτσιάρ Ιτούνιο) ή άλλων μελών, αν και η Ιτούνιο σε συνέντευξή της στην εφημερίδα El País μετά το τέλος των γυρισμάτων της τέταρτης σεζόν είχε δηλώσει: «Η μύτη μου μου λέει ότι η ιστορία δεν τελειώνει εκεί».

Ο δημιουργός της σειράς, Άλεξ Πίνα, που έχει υπογράψει συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με το Netflix (άλλωστε το «La Casa de Papel» είναι η πρώτη σε τηλεθέαση μη αγγλόφωνη σειρά της πλατφόρμας) κρατάει κλειστά τα χαρτιά του, ωστόσο είναι ανοικτός σε ένα σενάριο που θα διαδραματίζεται εκτός Ισπανίας. Στην παρουσίαση της τρίτης σεζόν είχε αναφέρει ότι δέχεται πιέσεις για ταξίδι της συμμορίας σε άλλη χώρα, ακόμη και για ληστεία στο Φορτ Νοξ (το ασφαλέστερο θησαυροφυλάκιο του κόσμου, στην ομώνυμη στρατιωτική βάση στο Κεντάκι των ΗΠΑ). Ωστόσο είχε ξεκαθαρίσει ότι θέλει να διατηρήσει τον λάτιν χαρακτήρα της σειράς, θεωρώντας πιο πιθανό ένα σενάριο ληστείας στη λατινική Αμερική.

Αυτό που θεωρείται σίγουρο, είναι και ότι η πέμπτη σεζόν, τα γυρίσματα της οποίας θα ξεκινήσουν μέχρι τα μέσα του 2020, θα σπάσει σε δύο μέρη – επομένως μιλάμε ουσιαστικά για πέμπτη και έκτη σεζόν!