Ο Τζέιμς Ντιν «επιστρέφει» από τους νεκρούς για να πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία «Finding Jack» για τον πόλεμο του Βιετνάμ.

Η επιστροφή του ηθοποιού γίνεται 64 χρόνια μετά το θάνατό του χάρη στη βοήθεια της τεχνολογίας CGI. Βίντεο και τρισδιάστατες φωτογραφίες του θα «ξαναζωντανέψουν» τον Τζέιμς Ντιν πρωταγωνιστή της εμβληματικής ταινίας «Επαναστάτης Χωρίς Αιτία» και είδωλο για τις νεότερες γενιές.

Το δράμα εποχής «Finding Jack», διαδραματίζεται μια δεκαετία μετά τον θάνατο του Ντιν το 1955 και βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γκάρεθ Κρόκερ με θέμα 10.000 στρατιωτικά σκυλιά που εγκαταλείφθηκαν μετά το τέλος του πολέμου στο Βιετνάμ. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Hollywood Reporter την ταινία θα σκηνοθετήσουν οι Αντον Ερνστ και Τάτι Γκόλικ οι οποίοι έχουν ήδη λάβει την έγκριση από την οικογένεια του Τζέιμς Ντιν. Ο Ερνστ ανέφερε ότι έψαξαν πολύ πριν καταλήξουν στον Τζεις Ντιν. Ο ο ηθοποιός θα «έχει» ένα δεύτερο αλλά βασικό ρόλο υποδυόμενος τον Ρόγκαν, «έναν πολύπλοκο χαρακτήρα», ενώ θα χρησιμοποιηθεί η φωνή άλλου ηθοποιού. Η οικογένεια του Ντιν μάλιστα θεωρεί την ταινία ως την τέταρτη του ηθοποιού, «ένα φιλμ που δεν πρόλαβε να κάνει». «Θα σεβαστούμε τη μνήμη και την κληρονομιά που μας άφησε, δεν σκοπεύουμε να απογοητεύσουμε τους θαυμαστές του», καταλήγει ο Ερνστ.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν στα τέλη του μήνα ενώ η κυκλοφορία της προγραμματίζεται για τις 11 Νοεμβρίου 2020.

Στη σύντομη ζωή του ο Τζέιμς Ντιν πρόλαβε να παίξει σε τρεις κλασικές πλέον ταινίες: «Επαναστάτης Χωρίς Αιτία» (1955), «Ανατολικά της Εδέμ» (1955) και «Ο Γίγας» (1956). Ωστόσο το νήμα της ζωής του κόπηκε πρόωρα και τραγικά το 1955 σε ηλικία 24 μόλις ετών έπειτα από αυτοκινητιστικό δυστύχημα που είχε με την Πόρσε του.