Περισσότερο από κάθε άλλο ηθοποιό, ο Κρίστιαν Μπέιλ αλλάζει δραματικά τον σωματότυπό του από ταινία σε ταινία. Ενώ το κανονικό του βάρος είναι γύρω στα 84 κιλά, έχει καταφέρει να πέσει στα 55 για τον «Άγρυπνο» (The Machinist) και να φτάσει μέχρι τα 122 για να υποδυθεί τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι στο «Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία».

Μετά από τον ρόλο του Τσέινι είχε δηλώσει ότι θα σταματούσε αυτές τις τρομαχτικές αξομοιώσεις βάρους, αλλά δεν τήρησε τη δέσμευσή του. Από το τέλος του 2017 που ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του «Vice» μέχρι το καλοκαίρι του 2018 που ξεκίνησαν τα γυρίσματα της επόμενης ταινίας του «Κόντρα σε Όλα» («Ford v Ferrari», από τις 14 Νοεμβρίου στους ελληνικούς κινηματογράφους), έχασε 32 κιλά για να υποδυθεί τον οδηγό αγώνων Κεν Μάιλς.

Τώρα όμως είναι βέβαιος ότι αυτά τα παιχνίδια με το βάρος του έχουν τελειώσει. «Όλο λέω ότι θα τελειώσω με αυτά. Ναι, πραγματικά πιστεύω ότι τελείωσα με αυτά», δήλωσε στην εκπομπή «CBS Sunday Morning». Άλλωστε πλέον είναι όλο και πιο δύσκολο για εκείνον να χάνει κάθε φορά κιλά (το αντίθετο είναι μάλλον εύκολο). Εκεί που στα 25 του μπορεί να χρειαζόταν δύο μήνες άσκησης και διατροφής για να επανέλθει στο κανονικό του βάρος, σήμερα δεν του φτάνει το εξάμηνο.