Ούτε 24 ώρες δεν έχουν περάσει από τη στιγμή που η είδηση για το σίκουελ του Joker έκανε το γύρο του διαδικτύου και παράλληλα τους φαν της ταινίας να ανοίγουν σαμπάνιες!

Την πληροφορία έφερε με δημοσίευμά του στο φως στο The Hollywood Reporter που σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του αποκάλυψε ότι η δεύτερη ταινία Joker βρίσκεται στα σκαριά, καθώς στις 7 Οκτωβρίου, μετά το επιτυχημένο άνοιγμα του φιλμ, ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς και ο επικεφαλής της Warner Bors. Τόνι Έμεριτς έδωσαν τα χέρια για να ξεκινήσει η παραγωγή της δεύτερης ταινίας και παράλληλα ότι ο ίδιος θα αναλάβει να φέρει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία και ενός άλλου χαρακτήρα της DC.

Αυτά μέχρι πριν λίγες ώρες, γιατί τώρα έρχεται το Deadline με αντικρουόμενες πληροφορίες. Το Μέσο λοιπόν επικαλείται ασφαλείς πηγές που μετριάζουν τη χαρά μας, αφού στην ουσία διαψεύδουν το χθεσινό δημοσίευμα του The Hollywood Reporter. 

Συγκεκριμένα, το Deadline στο άρθρο του υποστηρίζει ότι ουδέποτε έγινε κάποια συνάντηση ανάμεσα στις δυο πλευρές (σκηνοθέτη και εταιρείας) και κατά συνέπεια ποτέ δεν έπεσε επίσημα στο τραπέζι η πρόταση για δεύτερη ταινία Joker. Σύμφωνα με τα παραπάνω δηλαδή, όχι μόνο δεν έχουν πέσει υπογραφές, αλλά δεν έχουν υπάρξει καν επίσημες και προχωρημένες συζητήσεις ανάμεσα στον Φίλιπς, τον Σκοτ Σίλβερ που συνυπογράφει το σενάριο της πρώτης ταινίας και τη Warner Bros.

Το Deadline συνεχίζει στο άρθρο του διευκρινίζοντας πως δεν υποστηρίζει πως δεν θα υπάρξει σίκουελ κάποια στιγμή στο μέλλον, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία επίσημη συμφωνία ούτε κάποια κίνηση εκ μέρους των δημιουργών της ταινίας, πέρα από τα όσα έχουν δηλώσει κατά καιρούς στις συνεντεύξεις τους εκείνοι.

Στο χορό των αποκαλυπτικών ρεπορτάζ μπαίνει όμως και το Variety, το οποίο επικαλείται και αυτό τις δικές του πηγές αναφέροντας ότι Έμεριτς, Φίλιτς αλλά και Σίλβερ έχουν πράγματι συναντηθεί με σκοπό να συζητήσουν και να εξερευνήσουν πιθανές ιδέες για τη συνέχεια του Joker. Ωστόσο, το ρεπορτάζ του υπογραμμίζει ότι οι συζητήσεις αυτές βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και έτσι δεν μπορούμε να μιλάμε για οριστική συμφωνία, καθώς ούτε έχει αποφασιστεί κάτι αλλά ούτε και έχει αρχίσει να γράφεται το σενάριο. Επίσης, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Φίλιπς σε συνεντεύξεις του, το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει ότι ο σκηνοθέτης θέλει να βεβαιωθεί πως ένα πιθανό σίκουελ θα ανταπεξέρχεται στο επίπεδο της πρώτης ταινίας που σάρωσε κριτικές και box office.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ιστορία μόνο ξεκάθαρη δεν είναι και τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν την επόμενη ώρα, από τη στιγμή μάλιστα που καμία από τις δυο πλευρές δεν έχει πάρει θέση για όσα γράφονται τις τελευταίες ώρες. Οψόμεθα λοιπόν.