Μετά το δημοσίευμα του The Hollywood Reporter, που επικαλούμενο ασφαλείς πηγές υποστήριζε ότι το σίκουελ του Joker βρίσκεται ήδη στα σκαριά, καθώς ο σκηνοθέτης της ταινίας Τοντ Φίλιπς έχει δώσει τα χέρια με την Warner Bros. για να εξερευνήσει περισσότερο την ιστορία του Άρθουρ Φλεκ, ξέσπασε ένα ντόμινο δημοσιευμάτων με αντικρουόμενες πληροφορίες.

Από τη  μία το Deadline διάψευδε τις πληροφορίες του The Hollywood Reporter επικαλούμενο τις δικές του πηγές σύμφωνα με τις οποίες ουδέποτε έγινε συνάντηση άρα και συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές και από την άλλη το Variety που ήταν ναι μεν αλλά, όπερ σημαίνει ότι οι συζητήσεις ανάμεσα σε Φίλιπς και Warner Bros. βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, έτσι ούτε συμφωνία υπάρχει ούτε σενάριο για δεύτερη ταινία. Ακόμα τουλάχιστον.

Μετά από όλο αυτό τον ντόρο που ξέσπασε, τα πράγματα ήρθε να βάλει στη θέση τους ο ίδιος ο σκηνοθέτης του  Joker, σχολιάζοντας τα παραπάνω δημοσιεύματα το βράδυ της Τετάρτης στην προβολή του Joker στα βραβεία της WarnerMedia.

Ο ίδιος ο Φίλιπς λοιπόν διάψευσε το δημοσίευμα του The Hollywood Reporter λέγοντας ότι δεν έχει γίνει καμία συνάντηση αλλά ούτε και συζήτηση για σίκουελ και πως ούτε εκείνος αλλά ούτε και οι Σίλβερ Σκοτ και Χοακίν Φίνιξ έχουν συμφωνήσει με την εταιρία για δεύτερη ταινία Joker.

Ωστόσο ο Φίλιπς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός σίκουελ στο μέλλον «Προφανώς και ένα ενδεχόμενο σίκουελ θα πέσει στο τραπέζι όταν μια ταινία που κόστισε 60 εκατ. δολάρια φέρνει έσοδα του 1 δισ. δολαρίων! Όμως δεν έχουμε κάνει καμία επίσημη συζήτηση για αυτό ακόμα» ξεκαθάρισε. 

Ο Φίλιπς παραδέχθηκε ότι από πολύ νωρίς -και συγκεκριμένα από τη δεύτερη εβδομάδα των γυρισμάτων- είχε συζητήσει με τον Φίνιξ για την περίπτωση ενός σίκουελ γιατί το καστ περνούσε πολύ καλά με αυτή την ταινία. Τόνισε όμως ότι ακόμα δεν υπάρχει ούτε συμφωνία, ούτε σενάριο «Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι κλείσαμε συμφωνία για σίκουελ, είναι ψευδή», κατέληξε.