Μέσα σε 11 χρόνια και 23 ταινίες, το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel (MCU για συντομία) μας έχει χαρίσει άφθονες εντυπωσιακές στιγμές. Είναι πολύ δύσκολο να διαλέξει κανείς μόνο μία, αλλά ο δημιουργός του, ο πρόεδρος των Marvel Studios Κέβιν Φάιγκι, έχει βρει τη δική του. Και είναι από την ταινία «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη».

Όπως εξήγησε η παραγωγός της ταινίας Τριν Τραν στο Cinemablend, πρόκειται για τη σκηνή όπου ο Captain America λέει τη φράση «Avengers! Assemble...» πριν από την τελική επίθεση στον Thanos.

«Είναι το απόλυτο highlight για τον Κέβιν, η στιγμή που περιμέναμε για τόσο καιρό. Να έχει συγκεντρωθεί όλος αυτός ο κόσμος πίσω του, και ο Captain America να κρατάει το σφυρί του Thor και να λέει αυτές τις δύο λέξεις...».

Εντυπωσιακή σκηνή, δεν διαφωνούμε, αλλά σίγουρα δεν είναι από τις πρώτες που θα επιλέγαμε εμείς. Με μία πρώτη σκέψη, μας έρχεται στο μυαλό αυτή η απίθανη στιγμή ανάμεσα στον Hulk και τον Thor από τους πρώτους «Εκδικητές»:

Ή εκείνη όπου η Hela διαλύει το σφυρί του Thor στο «Thor: Ragnarok» (βασικά ολόκληρο το «Thor Ragnarok» θα μπορούσε να είναι η αγαπημένη μας στιγμή των ταινιών Marvel):