Λίγο πριν την πρεμιέρα στο Netflix, η δημοφιλής πλατφόρμα έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο, featurette των γυρισμάτων του γκανγκστερικού έπους «The Irsishman».

Όπως θα δείτε στα πλάνα που ακολουθούν, ο Μάρτιν Σκορσέζε εξηγεί πώς επέλεξε τον κάθε ηθοποιό για το ρόλο του, ενώνοντας ξανά τα δυο μεγαθήρια του κινηματογράφου, Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο, αλλά και τον Ντε Νίρο να περιγράφει πώς έπεισε τον Τζο Πέσι να επιστρέψει στην ενεργό δράση και πρωταγωνιστήσει δίπλα στον ίδιο και τον Αλ Πατσίνο.

Σημειώνεται ότι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο οποίος επιστρέφει στο κινηματογραφικό είδος που θεωρείται αυθεντία, έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες του Σκορσέζε συνολικά 9 φορές και έχει παίξει με τον Πατσίνο 4 φόρες. Αντίθετα αυτή είναι η πρώτη συνεργασία του Πατσίνο με τον Σκορσέζε. Η ταινία είναι παραγωγής του Netflix σε σενάριο Στίβεν Ζάιλιαν.

Αναφέρεται ότι το «Irishman«» είναι η κινηματογραφική μεταφορά του best-seller «I Heard You Paint Houses» (2003) του Τσαρλς Μπραντ. Ο τίτλος αποτελεί περιβόητη φράση των γκάνγκστερ όταν ήθελαν να μιλήσουν συνθηματικά για δολοφονίες. Το βιβλίο αφηγείται την πραγματική ιστορία του Φρανκ Σίραν, διαβόητου γκάνγκστερ της οικογένειας Μπουφαλίνο και μέλους του μεγαλύτερου συνδικάτου, που αναμείχθηκε στη δολοφονία του Τζίμι Χόφα. 

Η ταινία παρακολουθεί την φιλία του Σίραν με τον αρχηγό του εργατικού συνδικάτου Τζίμι Χόφα, για τον οποία συχνά δούλευε τόσο ως μπράβος, όσο και ως εκτελεστής. Παράλληλα το φιλμ ασχολείται και με την εξαφάνιση του Χόφα το 1975, η οποία εξελίχθηκε σε υπόθεση δολοφονίας, που μέχρι σήμερα παραμένει ανοιχτή, με τον Σίραν να παίρνει την ευθύνη χωρίς τίποτα ωστόσο να επιβεβαιώνει την ομολογία του.  

Θυμίζουμε ότι η ταινία προβάλλεται ήδη στους ελληνικούς κινηματογράφους, ενώ η μεγάλη πρεμιέρα στο Netflix θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου.