Καθώς περνάει ο καιρός όλο και περισσότερα πράγματα έρχονται στο φως για τον «Joker», την ταινία που έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο ξεπερνώντας τα κινηματογραφικά όρια.

Αυτή τη φορά οι αποκαλύψεις μάς έρχονται από την συνθέτρια της πρωτόυπης μουσικής του φιλμ, Χίλντουρ Γκουοναντοτίρ, η οποία μιλώντας στο Gold Derby αποκάλυψε ότι η μουσική της υπήρξε το κλειδί που βοήθησε στη μετάμορφωση του Χοακίν Φίνιξ σε Joker, αναφέροντας παράλληλα ότι πολλές σκηνές είναι αυτοσχεδιασμός του Φίνιξ υπό τους ήχους της μουσικής της σε πραγματικό χρόνο.

Η δημιουργός θυμήθηκε επίσης τη συνομιλία της με τον ηθοποιό ο οποίος της είπε ότι αντιμετώπιζε δυσκολία στο να βρει την μετάβαση από τον Άρθουρ Φλεκ στον Joker και ότι στην ουσία η μουσική «ξεκλείδωσε την ερμηνεία του Φίνιξ και τον βοήθησε στη μεταμόρφωσή του στον αντί-ήρωα της DC.

Η Γκουοναντοτίρ αναφέρθηκε μάλιστα και σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας, αυτή στις δημόσιες τουαλέτες μετά τα πρώτα εγκλήματα που διέπραξε ο Άρθουρ στο μετρό, αναφέροντας ότι η συγκεκριμένη σκηνή δεν υπήρχε στο σενάριο αλλά ήταν αυτοσχεδιασμός του Φίνιξ υπό τους ήχους της μουσικής της.

Υπάρχουν σκηνές που δεν ήταν γραμμένες στο σενάριο και είναι απλά η αντίδραση του Χοακίν στην μουσική» σημείωσε η Γκουοναντοτίρ «αυτό που παρακολουθούμε είναι εκείνον να ανταποκρίνεται σε πραγματικό χρόνο στη μουσική και αυτό είναι το κρίσιμο σημείο στο οποίο ο Άρθουρ μεταμορφώνεται σε Joker», κατέληξε.