Αν αναρωτιόσασταν πώς το μυαλό του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν «γέννησε» τόσο βίαιες και σκοτεινές ιστορίες μέσα στις σελίδες των βιβλίων του «Game of Thrones», σας έχουμε την απάντηση.

Πρόσφατα ο διάσημος συγγραφέας εισήχθη στο New Jersey Hall of Fame και κατά τη διάρκεια της τελετής περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο κλήθηκε να διαχειριστεί την ιδέα του θανάτου.

Ο Μάρτιν λοιπόν αποκάλυψε ότι ως παιδί είχε κατοικίδιο όχι κάποιο σκύλο ή γάτα, αλλά πάρα πολλές χελώνες οι οποίες ζούσαν στον κήπο του σπιτιού. Για κάποιο λόγο όμως οι χελώνες του μικρού Τζορτζ πέθαιναν πολύ γρήγορα και για να διαχειριστεί την απώλεια βρήκε διέξοδο στις φανταστικές ιστορίες που έπλαθε το παιδικό μυαλό του.

«Δεν νομίζω ότι το φαγητό που σου δίνουν να τις ταΐσεις είναι πολύ θρεπτικό. Έτσι οι χελώνες μου συνέχεια πέθαιναν, κάτι το οποίο μου έσπαγε πραγματικά την καρδιά από τη θλίψη. Έπρεπε λοιπόν να βρω μια εξήγηση γιατί πέθαιναν», θυμάται ο Μάρτιν και προσθέτει: «Αποφάσισα λοιπόν ότι η μια δολοφονούσε την άλλη! Οι χελώνες μου ζούσαν σε ένα κάστρο και έτσι φανταζόμουν ότι ήταν ιππότες και πριγκίπισσες και πολεμούσαν για τον χελωνοθρόνο. Στη μάχη για το ποια τελικά θα επικρατήσει έπρεπε να σκοτώσουν η μια την άλλη».