Πολλοί θέλουν να ξεχάσουν τα τρία πρίκουελ του «Star Wars» που σκηνοθέτησε ο Τζορτζ Λούκας. Αν πάντως ζητούσε κανείς να διαλέξουν την αγαπημένη τους σκηνή, πιθανότατα θα ήταν μία από τις δύο ακόλουθες: η μονομαχία των Κουάι-Γκον Τζιν (Λίαμ Νίσον) και Όμπι-Ουάν Κενόμπι (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ) με τον Νταρ Μολ (Ρέι Παρκ) στην «Αόρατη Απειλή» (1999)…

…ή εκείνη του Όμπι-Ουάν με τον Άνακιν Σκάιγουόκερ (Χέιντεν Κρίστενσεν) στην «Εκδίκηση των Σιθ» (2005).

Και οι δύο είναι εξαίσια χορογραφημένες σκηνές δράσης, σε ταινίες με υπερβολικά πολύ μπλα-μπλα από ηθοποιούς που παίζουν κάτω από τις δυνατότητές του, χωρίς σκηνοθετική καθοδήγηση… Κι όμως, όταν ο σκηνοθέτης του επερχόμενου «The Rise of Skywalker» (από 18/12) Τζ. Τζ. Έιμπραμς ρωτήθηκε από το Entertainment Weekly για την αγαπημένη του σκηνή στα τρία πρίκουελ, επέλεξε μια σκηνή διαλόγου ανάμεσα στον νεαρό Άνακιν και τον Γερουσιαστή Πάλπατιν (Ίαν ΜακΝτίαρμιντ).

Είναι από την «Εκδίκηση των Σιθ», όπου κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας ο Πάλπατιν (που στην πραγματικότητα είναι ο Σιθ Νταρθ Σίντιους) ρίχνει τα δίχτυα του στον Άνακιν για να τον τραβήξει στη Σκοτεινή Πλευρά. Του αφηγείται έναν θρύλο των Σιθ, την τραγική ιστορία του πανίσχυρου Νταρθ Πλέγκιους, που μπορούσε να εμποδίσει τους αγαπημένους του από το να πεθάνουν. «Είναι μια ιδιαίτερη σκηνή. Είναι απλά δύο άνθρωποι που μιλάνε. Είναι οπτικά ενδιαφέρουσα. Αλλά θεωρώ ότι η ερμηνεία του Ίαν είναι εντυπωσιακή».

Όσον αφορά την ερμηνεία του ΜακΝτίαρμιντ δεν έχει καθόλου άδικο ο Έιμπραμς. Και όπως φαίνεται θα έχουμε την τύχη να τον ακούσουμε (ίσως και να τον δούμε) και στο «The Rise of Skywalker», κι ας υποτίθεται ότι είναι νεκρός. Στο τρέιλερ και τα τηλεοπτικά σποτ, πάντως, είναι η δική του φωνή που κυριαρχεί.